Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Oglas za traktor
Poučen članek v prilogi Kmečkega glasa. Na sliki vidite star oglas za traktor Waterloo Boy – one man tractor. Že iz imena produkta je jasna ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

Korak pred konkurenco
Dobre knjige
Komentarji:   7 21.04.2008

Korak pred konkurenco

Tole pismo sem dobil v nedeljo:

Gospodine Ales,

BRAVO za knjigu koju ste izdali za srpsko trziste pod naslovom KORAK ISPRED KONKURENCIJE.

I veliko hvala.

Procitala sam skoro svu validnu literaturu iz podrucja marketinga koja je objavljena na nasem trzistu. Vasa je najbolja. Koncizna, jasna, primenljiva, drzi paznju, cita se u jednom dahu.

Otvaram lanac kafeterija u Beogradu i svaka mi je ideja dobrodosla. A u vasoj knjizi ih ima pregrst. Mozda nekada budemo i poslovno saradjivali. Bila bi mi cast i zadovoljstvo.

Zelim vam napredak na svim poljima vaseg zivota i rada.

Direktor MOQUI, d.o.o
Svetlana Novak, dipl.ecc.
www.mogi.co.yu

Zakaj sem sedaj na svojem blogu s tem hvalim? Saj veste že Carnegie je napisal, da moramo druge čim večkrat iskreno pohvaliti. Tole pismo je iskrena pohvala, mar ne?
Dale Carnegie tudi razlaga, da je ena od temeljnih človeških potreb, potreba po pomembnosti. Vsak od nas si želi biti pomemben. In to neustavljivo željo po pomembnosti vsak uresničuje po svoje.

Jaz recimo pišem in predavam. In, če me kdo še pohvali, mi naredi dan. Pohvale in laskanje (če je iskreno), so tudi močno marketinško orodje, močno orodje za prepričevanje!

Je pa tale zapis tudi ne preveč prikrit oglas za Korak pred konkurenco. Na voljo tudi v 5 knjigah (prihaja 6 in 7) in tudi na CDju.
 

Dale Carnegie
Dobre knjige
08.07.2007

Dale Carnegie

Po dolgem času sem spet poslušal in prebral “How to Win Friends & Influence People”. Knjigo, ki jo je leta 1936 napisal Dale Carnegie, priporočam vsem. Gre za knjigo, ki je polna nasvetov o življenju. Če se človek drži načel, opisanih v tej knjigi, mu ne bo šlo nikoli slabo. Ja, tako dobra je.


carnegie

Seveda na tem mestu ne morem napisati povzetka 276 drobno tiskanih strani. Ampak nekaj poudarkov vseeno. Eden od principov, ki se ga velja držati, je, da se ne izplača kritizirati, grajati drugih. Kritike so kot poštni golobi, vedno se vrnejo nazaj.

Druge ljudi moramo čim večkrat iskreno pohvaliti. Če naredijo kaj pohvale vrednega, jim to tudi povejmo.

Zanimivo je avtorjevo razlaganje, da je ena od temeljnih človeških potreb, potreba po pomembnosti. Vsak od nas si želi biti pomemben. In to neustavljivo željo po pomembnosti vsak uresničuje po svoje.

Nekateri seveda ne na pravi način. Tako avtor opisuje »teženje« soproge predsednika ZDA ga. McKinley, ki je svojo željo po »biti pomembna« uresničevala tako, da je moža silila, da jo drži za roko, ko je bila pri zobozdravniku in še nekaj podobnih fint. Skratka, počutila se je pomembno, če je mož zaradi nje opuščal državniške dolžnosti.

Ja žene, ki non stop klicarijo može v službo, ki jih silijo, da jim nosijo dojenčka na dojenje sredi noči in podobno … bi lahko svojo željo po pomembnosti izživljale tudi na kak drug način. Recimo tako, da bi dobro kuhale in mož bi to tudi iskreno pohvalil.

Neverjetno česa vsega se ljudje spomnijo, samo da bi bili pomembni. Celo navidezno zbolijo, izmislijo si alergijo, postanejo vegetarijanci … Evo, sedaj pa že kršim princip o kritiziranju. Ne kritizirajte, se ne izplača. Tudi če imate prav!

Avtor pravi, da itak v prepiru nikoli ne morete zmagati. Če dokažete, da ste imeli prav, bo nasprotna stran užaljena, če pa ne dokažete, pa tudi niste nič naredili. Skratka, raje se ne prepirajte.

Še nekaj principov, nasvetov iz knjige. Vedno pokažite iskreno zanimanje za sočloveka, veliko se smejte, zapomnite si imena ljudi, bodite dober poslušalec, poskrbite, da se bo druga oseba v vaši prisotnosti počutila pomembno itd. Odlična knjiga. Verjetno res najboljša knjiga te vrste, prodali pa so jih že več kot 15 milijonov.

Vaš guru pa še naprej izpolnjuje svojo notranjo željo po pomembnosti, tudi tako, da piše svoj spletni dnevnik …

na vrh