Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Kaj bi lahko rešilo Janeza Vajkarda Valvasorja pred bankrotom?
Ste vedeli, da je Janez Vajkard Valvasor poslal letak na več kot 300 različnih naslovov, dobil pa je le 9 pozitivnih odgovorov? Preberite, kaj je ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj 20 lepotic se je preizkusilo v prodaji ...
Lisac Marketing Ekspres
Komentarji:   0 12.01.2020

 Pred leti sem sodeloval v resničnostnem šovu. Ne kot udeleženec, bil sem v vlogi tistega, ki je postavljal naloge.

 Moje delo je bilo zabavno, saj je v igri ostalo samo še 20 lepih mladih deklet.

 Ena izmed nalog, ki so jo dekleta dobila, je bila zelo zahtevna. Morala so prodajati, na voljo pa so imela samo 10 minut. V tem kratkem času je bilo treba kar na ulici poiskati primerno potencialno stranko in ji prodati.

 t2real

Priznajte, da naloga ni lahka. Ustavljati neznance na ulici in jim prodajati … V samo 10 minutah. Poskusite si predstavljati sebe v njihovi vlogi.

 Dekleta so se lahko sama odločila, ali bodo prodajala hladno limonado, pahljačo ali vstopnico za vožnjo po Ljubljanici. Povedali smo jim nabavne cene, sama pa so morala določiti kočno ceno. Začetek »tekme« je bil na ljubljanskem Mesarskem mostu. Dogajalo se je avgusta, na izjemno vroč dan.  

 Dekleta so se zelo trudila. Na tem mestu vam ne bom opisoval vseh dvajsetih poskusov prodaje, ampak vam bom zaupal samo končni izid:

 Štiri dekleta so naredila več dobička kot vsa druga skupaj.

 Za vse, ki se ukvarjamo s prodajo, to ni nobeno presenečenje:

 -        čeprav so imela vsa dekleta enake pogoje, so nekatera uspešno prodajala, druga ne. Pogoji torej niso bili odločilni.

-        v vsaki prodajni organizaciji so prodajalci, ki prodajajo odlično, povprečno ali slabo. Vedeli smo, da bo pri dekletih podobno.

-        izdelek, ki so ga prodajala, ni vplival na njihovo uspešnost. Dobri prodajalci znajo prodati kateri koli izdelek.

-        zmagovalke so prodajale dražje, začele so z visoko ceno in niso popuščale pri ceni. Popuste zna prodajati marsikdo, po polni ceni le najboljši.

 Sedaj pa retorično vprašanje za vas.

 Če bi v službo jemali novega prodajalca? Bi zaposlili katero izmed štirih deklet, ki so se pri tej nalogi odlično odrezala, ali bi raje izbrali med poraženkami?

 Se strinjate, da so prodajne veščine v poslu zelo pomembne?

Dobrega prodajalca se ne brani noben podjetnik, nobeno podjetje.

 Če ste prodajalec ali če zaposlujete prodajalce – imam za vas odlično novico.

 Pripravil sem NOV program, s katerim vam garantiram, da iz vas ali iz vaših prodajalcev v samo 90 dneh naredim prodajalce zmagovalce. Po mojem programu boste garantirano med 20 % najboljših prodajalcev v panogi, še verjetneje pa je, da boste med najboljšimi 4 %.

 Kaj se vam splača narediti?

 Preberite nekoliko daljše pismo z opisom novega programa in se prijavite.


na vrh