Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Gradili desetletja, odšlo čez noč …
Fotografija je nastala pred 11 leti, na Floridi, kjer sem se udeležil zaprte Mastermind skupine z Davidom Lakhanijem (avtor knjige Prepričevanje). Po enem ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Kabrioleti
Obujamo spomine
Komentarji:   11 25.06.2008

Obstajata samo dva razloga zakaj ljudje kupimo, tisto kar kupimo;

kabrio

1. razlog, ki se dobro sliši - neka racionalna razgala s katero sebe in druge prepričujemo zakaj smo se odločili za nakup.

2. pravi razlog ... :)

Verjetno veste, da sem ljubitelj topless avtomobilov. Trenutno imam dva takšna s platneno streho ... Glede na zgoraj napisano, da obstajata samo dva razloga za nakup, mi prosim pomagate ugotoviti zakaj nekdo (v resnici - pravi razlog) kupi avto brez strehe.

Mercedes na sliki žal ni eden od dveh kabriov iz moje garaže. Se ga pa ne bi branil ... Kdo pravi, da sta dva kabria dovolj?


Dodaj komentar


Komentarji:

  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
26.06.2008 @ 07:13 ALeš
Pravi razlog?
Po mojem pravega razloga ni..
Edini razlog za nakup takega avtomobila je cisto osebne narave... hotenje...
Lahko da se motim :)
26.06.2008 @ 07:36 Alesh
Pravi razlog je v drugačnosti. Nekdo, ki hoče izstopati v družbi si ga nabavi (80 - 20 pravilo po mojem). Za piko na i oziroma izgovor pa se tolažimo, da je vožnja bolj udobna v poletnih mesecih, čeprav danes v času klimatskih naprav ravno ne drži.

lp
26.06.2008 @ 16:57 peter
cabrio je za hvatanje mišk. :-)
27.06.2008 @ 12:39 Sašo
Cabrio definitivno pritegne, recimo mlada dekleta veliko prej pogledajo za cabrioletom kot pa za kakšnim zaprtim avtom z zatemnjenimi šipami.

Sem pa ravno pred kratkem razmišljal v tej smeri, kaj ti prinese kabriolet (za mano je vozil). Izpostavil bi vidnost, se pravi osebe ki sedijo notri ne moreš spregledati, ker na njih pada naravna svetloba in hitro lahko ugotoviš kdo ga vozi.
Poleg tega je tudi OK, ker nimaš nikoli vročine notri, ker je vse odprto, kar je po mojem tudi definitivno plus.

LP
27.06.2008 @ 12:53 Aleš Lisac
Fantje, nekaj dejstev: avtomobili s platneno streho so hrupni, po vsaki vožnji z odprto streho se moraš stuširat (vročina, prah ...), v takšnih avtomobilih je manj prostora, so dražji ... Skratka nobenega racionalnega razloga za nakup.

Morda so pa takšni avtomobili res magnet za punce. Samo ne vem, zakaj je potem povprečen lastnik Saaba kabrioleta star 41 let, visoko izobražen, podjetnik, poročen ... :) Podatki so sicer avstralski, ampak verjetno pri nas ni veliko drugače.
27.06.2008 @ 18:11 peter
ker je moški, ker je poročen, ker je v krizi srednjih let. :-) in povrh vsega želi biti drugačen. vsak pa ja ne vozi cabrio-ta. in pa bolj je "dostopen", ženkso prej noter stlačiš, saj skoraj pade noter kot v ostalih, zaprtih avtih. :-)) in pa ko si v družbi lahko opazuuješ zvezde na nebu. pa veter v laseh. ma milijon razlogov. :-)
29.06.2008 @ 15:31 Andrei
Po moje so poglavitna čustva, potem pa le še z razumom upravičiš, zakaj je to smiseln nakup. Razlog se vedno najde.
Da bi z avtom zapeljeval dekleta. No, ja. To se mi zdi hecno. Hladno v njih ni - predstavljaj si, da si v stoječi koloni, zunaj +35. odprta streha nič ne pomaga. Gre za strast. Pri meno je to volvo V70. Ni racionalnega razloga, da bi ga imel, ker ga ne potrebujem, ampak fak, tako kul je, da je razlogov dovolj.
29.06.2008 @ 16:29 Aleš Lisac
Recimo, da smo našli razloge za nakup kabria :). Sedaj mi pa povejte še kakšen dober razlog za nakup tega kabria, ki sem ga testiral na Floridi. Gre za pick up kabrio, ki ima corvetin motor in nekaj čez 450 konjev ...
Takoj bi ga imel :)
29.06.2008 @ 17:41 peter
drugo ime za marketing je itak čustvena prodaja, razumsko opravičevanje...g. lisac tega bi verjetno kupili zaradi leve roke...:-))...leva roki na sliki, ki počiva na vratih...ženskam se šibijo noge, moški pa direkt na banko po kredit za tak avto, ja no, boljši avto...:-))
29.06.2008 @ 21:21 Sašo
Po mojem je cabri sanjski avto vsakega otroka (kolikor se spomnem, smo vsi sanjali o cabriu), sam da lahko imaš glavo zunaj ;)
Tam po 18+ ti cabrio definitivno veliko pomeni, ker si v prednosti pri pridobivanju luštnih punc, te vedno obkrožajo.
Kasneje ko imaš družino začneš razmišljati o varnosti, zato je tam nekje do 35 oz. 40 letih zatišje. Potem se zaveš da je življenje eno in da ga je potrebno izkoristiti. Ob nakupu cabria te zopet obkrožajo mlada luštna dekleta, pa to hočeh ali ne enostavno postaneš magnet za njih :)

Se pravi vse samo da pritegne pogled nežnejšega spola, in to imamo/imajo vsi radi, tako vezani kot tisti samski ;)
  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
na vrh