Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Kaj bi lahko rešilo Janeza Vajkarda Valvasorja pred bankrotom?
Ste vedeli, da je Janez Vajkard Valvasor poslal letak na več kot 300 različnih naslovov, dobil pa je le 9 pozitivnih odgovorov? Preberite, kaj je ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Vsak upor proti vladarju Covidu XIX. je nesmiseln
Dnevnik guruja
Komentarji:   0 28.03.2021

Zakaj se korone še dolgo ne bomo rešili?

Kratek esej na temo delovanja države in vaše vloge pri vsem skupaj

Kdor razmišlja z lastno glavo, kaj hitro ugotovi, da je večino tega, kar so nas učili o državi, vladi,  parlamentu, politiki … navadna laž. V parlamentu ne sedijo predstavniki ljudstva in vlada definitivno ni v službi ljudstva. V resnici je vlada to, kar že ime samo pove – vlada. Oni nam vladajo in z nami počnejo, kar želijo. Namesto vlada bi lahko rekli tudi kralj, faraon, gospodar …

Vlada lahko vsak upor hitro zatre že v kali. Zato, ker imajo pod kontrolo vojsko, policijo, inšpekcije, sodstvo … Sprejmejo lahko kakršen koli zakon, ukrep, odlok in če želijo, se sklicujejo na ustavo … Mi jim ne moremo nič, ker konec koncev obvladujejo in plačujejo tudi ustavne sodnike in si Ustavo tolmačijo po svoje …

Še en problem imamo pri vsem skupaj … Vlada ima neomejene količine denarja. In z denarjem lahko kupi kogar želi. Denar, ki si ga mimogrede povedano, lahko izmisli, ali sposodi v neomejenih količinah, uporabi za nakup javnih uslužbencev, policije, vojske, sodstva, šolnikov, zdravnikov. Ampak to še ni vse. Kupijo lahko tudi mnoga zasebna podjetja. Vsi, ki jim vlada daje denar, so od nje odvisni. In zato ubogajo.

Kaj bi bila lahko sistemska rešitev položaja, v katerem smo se znašli?

Volitve?

Žal ne. Volitve ne morejo biti rešitev. Na volitvah do sprememb iz praktičnih razlogov ne more priti. Prvi problem je v tem, da voli samo manjšina državljanov. Volijo v večini tisti, ki so od vlade odvisni. Ne samo javni uslužbenci, vojska, policija, ampak tudi podjetniki, ki tako ali drugače poslujejo z državo. In vsi, ki so od države odvisni, so, ko se pojavijo na volišču, v konfliktu interesov. Če bi volili za spremembo, bi odstavili nekoga, ki jim daje denar …

Če bi želeli imeti poštene volitve, takšne, v katerih ne bi bilo konfliktov interesa, nihče od tistih, ki so prisesani na državne seske, ne bi smel voliti. Si predstavljate, da bi proti vladi in za korenite spremembe volil nekdo, ki mu vlada mesečno plačuje za lepo življenje, sam pa za to ne naredi dosti koristnega? Si predstavljate, da bi proti vladi glasoval podjetnik, ki letno več kot 30 % prometa in 70 % dobička, dobi na projektih, kjer dela za vlado? Ne bo se zgodilo, nihče od teh se noče skregati z belim kruhom … Ne pozabite, da tu z besedo vlada govorim o celotnem državnem aparatu. Ne glede na to, ali volite leve ali desne, še vedno volite za ta sistem, s svojim glasom na volitvah se poklonite vladarju in izberete nekaj trenutnih obrazov, ki za vladarja delajo. To in nič več.

Volitve torej ne bodo prinesle sprememb. Lahko da se zamenjajo figure, ki predstavljajo vlado, ampak vladar je še vedno isti.

Torej imamo velik sistemski problem. In znotraj tega sistema ni rešitve. Premislite malo … državni aparat se samo veča. Povsod po svetu. V zadnjih 100 letih raste in raste. Vsako leto imajo več uslužbencev, vsako leto je od njih neposredno odvisnih več ljudi.

Ne, vlada sama od sebe nikoli ne bo začela omejevati svojih pristojnosti in zniževati števila uradnikov. Se še ni zgodilo in se tudi ne bo. Gre za aparat, ki raste kot rakasto tkivo. Če ga ne izrežeš, raste in raste … In tako kot rak se pri rasti ne ustavi, čeprav na koncu umori svojega gostitelja.

Sedaj pa, ko nam je jasno, da nam vlada vladar, ki ga zanimajo samo lastne koristi in koristi njegovih najbližjih dvorjanov, poglejmo, kako je s pandemijo. Pravi izraz je seveda plandemija – ker si je vse skupaj svetovni vladar kralj Covid XIX. izmislil in splaniral sam.

Ali imamo sploh kakšne možnosti, da se znebimo te lažne pandemije – plandemije?

Žal ne.

Vlada ima vse v svojih rokah. S svojo 24/7 propagando je prepričala velik del ljudi. V tem trenutku verjetno že večina državljanov verjame v pandemijo. Vsi racionalni razlogi, vsi podatki kažejo, da o pandemiji ne moremo govoriti, ampak tu dejstva niso pomembna. Večina, ki se je pustila prepričati, živi v strahu. Strah jih je in iz strahu so pripravljeni nositi maske tudi sredi gozda, ali ko so sami v avtomobilu. Pristajajo na to, da morajo njihovi otroci v šolah nositi umazane maske, pristajajo na testiranja, cepljenje, cepilne potne liste ... Na vse to pristajajo, ker imajo (finančni) interes, ali pa zato, ker se bojijo.

Res je, da mnogih tudi tako močna propaganda še ni prepričala. Mnogih tudi nikoli ne bo. Ampak tudi ti, ki v pandemijo ne verjamejo, se ne bodo uprli. Uprli se ne bodo, ker se bojijo. Bojijo se izgubiti službo, bojijo se, da ne bodo smeli na svoj vikend na Hrvaško, bojijo se kazni inšpektorja, bojijo se soseda, ki jih bo prijavil … Ne upirajo se, ker se jim zdi, da proti takšnemu aparatu pač nimajo možnosti in obenem lažno upajo, da se bo vladar enega lepega dne sam od sebe naveličal in bo vse po starem.

Torej smo obsojeni na elektronski medicinski zapor! Narediti bomo morali, kar bo vladar Covid XIX. ukazal. Njegove ukaze bodo pomagali izvajati dvorjani in vsi, ki so z dvorom povezani. Za svojo zvestobo bodo bogato nagrajeni.

Dobro, je vsaj kakšen žarek upanja?

Na srečo obstaja. Pandemije se bomo rešili. In to takrat, ko se bodo dvorjani na dvoru skregali. Ena struja bo za trenutek stopila na stran ljudstva in mu vrnila nekatere pravice. Plandemije ne bo več. Vladarja pa se ne bomo znebili nikoli.

Kralja Covida XIX. bomo enkrat obglavili. Zamenjal ga bo nekdo drug. Morda ga zamenja prosvetljen vladar, ki mu bo vsaj malo mar za podanike, morda pa ne … Bomo videli.

Do takrat pa uživajte, kolikor se da. Umrli bomo vsi, dvorjani in nedvorjani. Prepričan sem, da je pomembno, da gremo na drug svet s čisto vestjo. »Ne škodi,« je stavek, na katerega so prisegli zdravniki. Tudi jaz prisegam na ta stavek in od tega nikoli ne bom odstopal. Rad imam tiste, ki verjamete v vladarja Covida XIX., in tiste, ki verjamete, da gre za prevaro.

Ni razloga, da bi se cepljeni kregali z necepljenimi. Živimo življenje, pomagajmo si … toliko sem že star, da vem, da je življenje zelo, zelo kratko … uživajte ga. En filozof je rekel: »Če imaš rad vaniljo, še ne pomeni, da moraš sovražiti čokolado.« Držimo se tega. Ne glede na to, pod katerim vladarjem smo trenutno. Če pa bo vladar res pretiraval, če bo res preveč krut … se bomo upri. Za staro pravdo …

Če bo upor uspešen, nas bo za nagrado posvojil nov vladar.  

Srečno.


na vrh