Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Se splača šolati prodajalce?
  Prava resnica o tem, kako pomembno je šolanje prodajalcev. In še vabilo na vedno razprodano delavnico - prodaja ena na ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

<< nazaj Sindikalno razmišljanje?
Lisac Marketing Ekspres
Komentarji:   42 09.04.2015

V državnih službah, pa tudi sicer v mnogih drugih, se je uveljavilo nekaj, kar imenujem sindikalno razmišljanje.

Gre pa takole: »Dlje časa delam v neki službi, v nekem poslu, višja plača mi pripada in več privilegijev si zaslužim.«

Podjetniki seveda vemo, da je takšno razmišljanje napačno, samomorilsko in da tisti podjetniki, ki tako razmišljajo, prej ali slej bankrotirajo.

»Sindikalno« razmišljanje je skrajno škodljivo!

Naj pojasnim. Z izobraževanjem in svetovanjem se ukvarjam že 26 let. Sem marketinški guru, slovenski predavatelj leta, dvakrat najboljši predavatelj na Gea College, predaval sem v 13 državah, delal sem vsaj v 20 različnih panogah, na svojih delavnicah in seminarjih sem imel več udeležencev kot kateri koli drug slovenski predavatelj, verjetno imam svetovni rekord po številu udeležencev na enem samem seminarju (4000 na seminarju leta 2008 v Hali Tivoli) glede na število ljudi v državi.

Lahko zdaj mislim, da mi pripada višja plača ali določeno število strank samo zato, ker sem guru, in da je samo po sebi umevno, da mi bodo stranke plačale več, ker imam že 26 let svetovalsko-predavateljske dobe?

Napačno! Napačno!

Takoj, ko podjetniki začnemo razmišljati, da nam nekaj pripada, da smo si s preteklim delom nekaj zaslužili za vedno, je naše mišljenje zmotno. Kupci imajo namreč kratek spomin. In če se prenehamo ukvarjati z marketingom in prodajo, nas bodo prej ali slej zapustili.

Podjetniki smo v igri, ki se nikoli ne konča. Če prenehamo igrati, izgubimo. Nič nam ne pripada, vse si moramo zaslužiti. 


Dodaj komentar


Komentarji:

09.04.2015 @ 17:12 Marko Funkl
Spoštovani gospod Lisac.

Izjemno cenim vaše marketinško znanje in spoštujem vaše delo. Vendarle pa je generaliziranje in splošno pomanjkanje razumevanja sindikalnega organiziranja in pomena sindikalnega boja nivo, ki ne pritiče strokovnjaku vašega kova.

Zaradi manka sindikalnega organiziranja imamo danes prostovoljna pripravništva, ko mladi za polni delovnik ne dobijo priznane delovne dobe. Imamo en kup ekonomsko odvisnih s.p.-jev, ki jih delodajalci silijo v kršenje Zakona o delovnih razmerjih in imamo 80% mladih, ki na trg dela vstopajo skozi nestalne oblike dela, kljub temu, da je v že omenjenem zakonu zapisano, da je v naši zakonodaji to izjema in ne pravilo.

Dokler bodo delavci tretirani kot delovna sila in ne kot ljudje z družinami ter dokler bodo različni šarlatani razlagali o maksimizaciji učinka delovne sile ter vsesplošnemu krčenju stroškov, tako dolgo bomo na svetu priča koncentriranju kapitala v rokah peščice.

Naj še omenim, da nisem zaposlen v nobenem sindikatu, niti od sindikatov nikoli nisem prejemal honorarjev.
09.04.2015 @ 17:18 Aleš Lisac
Marko, razumem vaš komentar, vaše mnenje.
V svojem zapisu sem želel povedati, da podjetniki in prodajalci nimamo nobenih s časom pridobljenih pravic. Šteje kaj delamo danes, ne koliko let smo v službi in kakšno izobrazbo imamo.
Tako, kot v športu, kjer ti nič ne pomaga, če si zmagal 10 tekem lani. Šteje samo naslednja tekma.

Takoj, ko podjetnik, prodajalec začne razmišljati, da bodo kupci prišli, ker ima diplomo, ker je največji, ker so prišli lani ... je to začetek poti navzdol.
09.04.2015 @ 17:42 Marko Funkl
Moj komentar se nanaša predvsem na vaš, po mojem mnenju preveč pavšalen stavek:
»Sindikalno« razmišljanje je skrajno škodljivo!

Sam si brez dobre argumentacije recimo ne bi upal postaviti takšne pavšalne trditve:
"Marketinško" razmišljanje je skrajno škodljivo!"

Vsekakor pa drži, da na lovorikah ne gre počivati, česar se še posebej dobro zavedamo/zavedajo mladi, ki smo kot fleksibilna delovna sila, prisiljeni v dokazovanje iz meseca v mesec.
10.09.2015 @ 09:15 Borut
Eh, g.Marko... Povsem ste zgrešili bistvo. Morda bi Aleš moral uporabiti izraz socialistično razmišljanje, ki je zame veliko boljši izraz za to, kar je povedal :-)
11.09.2015 @ 18:22 Mitja
Zakaj bi morali vsi biti podjetniki ali podjetnisko razmisljati???? Cakam da se oglasi akk rudar in zacne o tem, da je edino pravo delo fizicno delo. Ja, pa kam smo prisli, da lahko ze vsak prepricuje vsakega v svoj prav???? Svoboda in razlicnost nista samo besedi.
12.09.2015 @ 13:00 John65
Mene pa zanimajo vaše bolj konkretne, merljive reference, rezultati? Ste kdaj sodelovali, delali, svetovali podjetju ali posamezniku dalj časa in kakšni so bili rezultati.
21.09.2015 @ 16:28 Aleš Lisac
John65, tako na kratko. Delal v 13 državah, v treh sem imel (imam) podjetja. Pomagal več kot 150.000 podjetnikom. Konkretno svetoval v praktično vseh panogah, v Sloveniji je storitve našega podjetja kupilo več kot 80% največjih podjetij, več kot 45% hitro rastočih podjetij. Z večino podjetij, s katerim sem imel svetovalne pogodbe, smo sodelovali več kot dve leti.
24.11.2016 @ 21:58 raja
IŠČETE izkušen heker?

Hackitexture, taksist Asian temelji

ekipa, z odličnimi rezultati na

naše področje, zagotavlja zavidljive storitev. Mi

Ponujamo naslednje storitve po dostopnih

cene.
* Izbriši kazenske evidence kramp
* Baze kramp
* Prodaja odlagališča kartic vseh vrst
* Untraceable Ip
* Posamezni računalniki kramp
* Spletne strani kramp
* Facebook kramp
* Krmilne naprave na daljavo kramp
* Gorilnika številke hack
* Preverjeni Paypal računov kramp
* Vsak kramp social media račun
* Android in iPhone Hack
* Word Press Blogi hack
* Besedilo sporočila prestrezanje hack
* E-poštni prestrezanje hack
* Povečanje blog prometa
* Skype kramp
* Bančni računi kramp
* Twitters kramp
* e-poštnih računov kramp
* Server kramp igre
* Grade Spremembe hack
* Spletna stran strmoglavilo hack
* Strežnik strmoglavilo hack
* Pridobivanje izgubljenih datotek / dokumentov
* Kreditne kartice hacker
Lahko tudi naučiti, da narediš nekaj posebnih kramp sami ...

 Pišite nam na hackitexture@gmail.com
    
OPOMBA: ZA VSE NAŠE PREJŠNJE STRANKE, sklicujemo druge, da ZDA in dobili koli dvema taksist DELOVNA MESTA naredila za vas BREZPLAČNO ..
15.07.2017 @ 01:16 Dorisdyero
Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer201707
17.07.2017 @ 11:16 Dorisdyero
Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer201707
na vrh