Nove objave na vaš mail!
Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:
Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:
Oglejte si tudi
Kazalo
- 21-dnevna šola prodaje
- Kaj bi lahko rešilo Janeza Vajkarda Valvasorja pred bankrotom?
- Imate svoj krizni priročnik?
- Kaj pravijo številke?
- Vsak upor proti vladarju Covidu XIX. je nesmiseln
- "nič se ni dalo narediti"
- Zgodba o zašitih nosovih
- Kitajska metoda pranja možganov
- Oglas za traktor
- Če je enostavno kupiti, boste prodali več
- Gradili desetletja, odšlo čez noč …
- Najboljši prodajni stavek vseh časov
- Ali je sedaj pravi čas za prodajo?
- Zadeva: Sklop webinarjev za vas in vaše podjetje
- 20 lepotic se je preizkusilo v prodaji ...
- You Did What?
- Kako med 4% najboljših prodajalcev?
- Častim za rojstni dan!
- Celoletni trening in mentorski program - marketing, prodaja
- Castle Escape - igra pobega na gradu Kostel
- Na kakšni postelji je spal ruski car?
- Marketinška rehabilitacija na morju
- Firma Boss - poučna podjetniška aplikacija
- Another drink?
- Niso plačevali davkov
- Pokvarjen mikser
- Magnifico ima jajca
- Prevaranti
- V Ljubljano prihaja "malinovec", ga bova šla poslušat?
- Marketinška formula za povečanje prodaje
Tag
Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,
- << nazaj Kako pripraviti dobre palačinke?
-
Dnevnik gurujaKomentarji: 4 14.01.2007
Pomaga dober recept, pomagajo izkušnje. Tudi prostor za pripravo potrebujete in osnovne sestavine je treba kupiti, pa še nekaj časa si morate vzeti za vse skupaj.
Kot vse v življenju tudi tako preprosta zadeva, kot je priprava palačink, zahteva nekaj znanja, načrtovanja in dobro izvedbo. Kako to, da se nam vse to, ko govorimo o palačinkah, zdi tako logično, pri nekaterih drugih stvareh pa se zaplete …
Recimo, študentje pišejo seminarske naloge, ne da bi se pred tem potrudili in poiskali (v dobi interneta!!!) primerne informacije.
Prodajalci se odpravijo na prodajni razgovor k stranki, ne da bi si pred tem zastavili cilj razgovora in ne da bi se natančno pozanimali o stranki …
Direktor podjetja se obrne po nasvet k marketinškem guruju in v razgovoru se izkaže, da guru ve več o zgodovini panoge podjetja, ki ga vodi direktor in več o konkurenčnih podjetjih kot direktor …Ko se boste naslednjič lotevali novega projekta ali kakšne druge čisto vsakdanje aktivnosti, se vprašajte, ali ste vsaj tako dobro pripravljeni kot na peko palačink. Imate recept, ste kupili sestavine, ste si rezervirali čas in prostor, veste, komu bodo palačinke namenjene.
Pomaga tudi, če se že na začetku dogovorimo, o čem sploh govorimo. Če recimo definiramo problem. Jaz danes ves čas govorim o »ameriških« palačinkah. Majhnih, debelih in prelitih z javorovim sirupom. Vi pa ste verjetno mislili na drugačne palačinke, mar ne? Koliko krat se ljudje pogovarjajo o zadevi, pa ima v glavi vsak nekaj čisto drugega …
Preden začnemo peč palačinke, naj bi vedeli, s KAKŠNIMI palačinkami se sploh želimo sladkati. Šele potem KAJ potrebujemo za njihovo peko. Šele potem akcija. Podobno je s "temo" pogovora. Preden se s strani sporočevalca aktivira začetek verbalne komunikacije, bi bilo fantastično "definirati" temo pogovora. Mogoče čudovit način, da bi se dalo ogniti deformacijam primarne teme pogovora v glavah prejemnikov informacije. Npr: tema pogovora, diskusije ali česar že: Kako pripraviti ameriške palačinke na Alešev način. =) Tako in tako, rabimo to in to.... HURA ZA PALAČINKE! =)
Tako lahko dam primer naprimer iz oblikovanja spletnih strani. Kdaj so spletne strani končane? Joj jaz pa bi rad, še da se dedki mrazi avtomatično prikažejo 20.decembra, za valentinovo, pa naj se na sppletni strani prikažejo srčki,...
PALAČINKE A LA AFNA
- palačinke iz polnozrnate pirine moke, spečene na
- podlaga nutela
- gor naložiš sveže češnje, pa tudi tiste iz kompota so njami
- bogato napackaš preko nesladkano sladko smetano, posuješ s cimetom
- zviješ, morda po vrhu še malo Sladkega greha in mletih lešnikov
- servirati na vroče krožnike
- jesti počasi in z užitkom, najbolje pri pritajeni svetlobi in z zaprtimi očmmmmmmmmmmmmmi
ps: vem, da se sliši bolano, ampak ko zmanka kompota, gre odlično tudi marmelada na nutelo in preko smetana
Ampak januarja hujšamo, kajne? Dajte na spisek decembrskih opravil.
LP@