Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Prevaranti
Zadnje čase veliko berem o takšnih ali drugačnih prevarantih. Prevaranti nas lahko ogromno naučijo o psihologiji prodaje. Zadnja dva, ki sem ju ujel na ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj "Dnevi ekstremnega varčevanja"
Dnevnik guruja
Komentarji:   2 13.06.2012

Kaj ja glavna tema pogovorov med vašimi potencialni strankami? Če ne veste, je vaša prva naloga, da to izveste.

Ko enkrat veste, o čem se pogovarjajo vaše stranke, se morate kot dobri prodajalci vključiti v pogovor, ki med vašimi strankami že poteka.

rutarekstremno

Tisti, ki redno spremljajo poročila in berejo ter poslušajo dnevne novice (trenutno še večina prebivalstva), vsak dan z vseh strani poslušajo, da bomo morali varčevati. V socializmu je bila magična beseda "stabilizacija". Ta beseda nam je prinesla bone, par/nepar, pomanjkanje kave, banan, goriva in hladilnikov ... Kaj nam bo prinesla trenutna modna beseda evropskih politikov - varčevanje - bomo še videli. Vsekakor pa vemo, da bomo vsi morali varčevati. Sedaj bomo morali varčevati še malo bolj, ker bomo v kratkem poleg Grkov tudi Špancem posodili milijarde evrov. Potem pridejo na vrsto naši zahodni sosedje ...

Beseda varčevanje trenutno vzbuja pozornost. In pri Rutarju to vedo. Zato so besedo varčevanje uporabili za nagovarjanje ljudi, naj kupijo še več. Čeprav zveni nekoliko kontradiktorno, da vas z besedno zvezo "ekstremno varčevanje" vabijo k nakupom, pa je beseda varčevanje sedaj tako moderna, da vzbudi pozornost.

Kaj nas je že naučil stari dobri Robert Collier? "When you write copy, you want to join the conversation already taking place in the reader’s mind." Pri Rutarju očitno poznajo nasvete starih marketinških mojstrov in jih spretno uporabljajo za povečanje prodaje.

Kaj pa vi? Kako trenutno nagovarjate svoje kupce?


Dodaj komentar


Komentarji:

13.06.2012 @ 15:10 sivolasi
Pri tej temi sem pa malce skeptičen. Bolje precej.

Mnogi Slovenci že varčujejo, nekateri v prihajajočih mesecih in letih še bodo (prisiljeni).

Pozivi v smislu: še nekaj zapravite, da boste kasneje lažje varčevali, se mi zdijo cinični in jim ne prerokujem uspeha.
Sploh pa se ravno za Rutar ve, da prodaja eno najslabših možnih pohištev (dvakrat sestaviš in nato razstaviš, pa pohištva ne spraviš več skupaj).
Tako namreč o Rut. pohištvu pravi glas ljudstva in ta glas se širi hitreje kot ošpice.

Tu gre nenazadnje tudi za logiko: čemu kupovati novo spalnico ali dnevno sobo, če stara še vedno čisto dobro služi namenu, poleg tega pa, se najbrž strinjamo, prihajajo za veliko večino še slabši časi.

Moj moto (oziroma reakcija) pri takih ponudbah je: Imam, pa ne dam...

Presaditev srca nekemu slovenskemu otroku na najboljši kliniki v ZDA (saj veste: za otrokove življenje pa ne bomo šparali), je starše stala (z bivanjem, čakanjem na dajalca) 300.000 doalrjev. Ki jih zdravstveno zavarovanje baje ne bo povrnilo.

Torej...
Kupovati/zapravljati pri Rutarju, ali ne?
13.06.2012 @ 15:27 Aleš Lisac
Sivolasi, se kar strinjava. Objektivno gledano imajo prodajalci pohištva izjemno težko nalogo. Ker je nakup pohištva praktično vedno mogoče preložiti. Zato pa so tako agresivni pri oglaševanju, zato dajejo svoje izdelke na 36 obrokov ...
na vrh