Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

V Ljubljano prihaja "malinovec", ga bova šla poslušat?
Kdaj ste nazadnje v gostilni pili malinovec? Leta 1989 v Bolgariji, je moj odgovor. Natakar mi je v kozarcu prinesel mlačen malinovec. Takrat so imeli v ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Pretepajo se ...
Dnevnik guruja
Komentarji:   6 18.12.2006
Košarkarji se včasih tudi pretepajo. In potem se vsi zgražamo. Ne moremo verjeti, da se kaj takšnega dogaja ... O včerajšnjem pretepu v ligi NBA so na Delovi spletni strani zapisali:

"Deset izključenih košarkarjev, pretep med gledalci, vse to je bolj kot sama igra zaznamovalo tekmo v Madison Square Gardnu v New Yorku med Knicks in ekipo Denver Nuggets. Carmelo Anthony (34 točk), prvi strelec lige in ena mladih zvezd lige, se je tokrat prikazal povsem v drugačni luči. V zelo napetem obračunu je v zadnji četrtini po prerivanju igralcev z dobro merjenim udarcem na tla poslal Mardyja Collinsa in že tako razgreto občinstvo tako razburil, da se je pretep razširil še med del od 19.763 gledalcev. Anthony je moral nato bežati pred Jaredom Jeffriesom, ki pa so ga na tla podrli trenerji in varnostniki. Slednji so imeli veliko dela, preden so vzpostavili red."

Moj komentar?

Če bi se kaj podobnega zgodilo v (hokejski) ligi NHL, bi se vsi smejali. In o dogodku bi reporterji namesto z gnusom in grajo poročali kot o normalni hokejski popestritvi ...

Povsem normalno se vam zdi, da v Mercatorju od vas plačilo zahtevajo pri blagajni, mar ne? Če plačilo takoj po opravljeni storitvi zahteva vaš tiskar, pa ga gledate, kot bi padel z Marsa.

Banke se nam še vedno upajo zaračunati kar lepo vsoto za to, ker nam dovolijo, da pri njih zapravimo denar (temu rečejo "stroški odobritve kredita"). Če bi vam v avtosalonu prodajalec zaračunal vstopnino za ogled avta, bi ga verjetno obravnavali po hokejsko, kajne?

V večini trgovin delajo ob sobotah in celo ob nedeljah. Državni uslužbenci pa ne vedo, kam bodo dali ob sobotah otroke, če jih slučajno minister nažene v službo.

Če želite biti v svoji panogi uspešni, morate biti sposobni pogledati še kam drugam. Nadenite si očala druge panoge in s temi očali preglejte, kaj se dogaja pri vas.

Pa kaj potem, če vsi v vaši panogi mislijo, da se ne da, da je nemogoče. Ni nujno, da imajo prav! 

Dodaj komentar


Komentarji:

18.12.2006 @ 16:22 borut
Aleš, bravo. Sam delam s trgovci in ravno zadnjič me je zelo razjezila naročilnica od znanega slovenskega proizvajalca čevljev, ki med drugim slovi tudi po smučarskih čevljih. Če pri njih kupim čevlje, hočejo denar od mene takoj. Na naročilnici pa so si kar sami vzeli 60 dni rok za plačilo in zraven še zagrozili s 50euri kazni, če zraven računa ne bo priložena kopija z njihove strani podpisane dobavnice in naročilnice. Saj ne rečem, kupec ima vedno prav, tudi kadar nima, ampak to je ravno isti primer kot tisti s tiskarjem...
18.12.2006 @ 17:16 Super Tine
Nemogoče je Mogoče
Posledice pretepa so včasih velike npr:finančne( Ron Artest, je zaradi pretepa na igrišču moral skupaj izpustiti kar 73 tekem prvenstva NBA, poleg tega pa je izgubil še pet milijonov evrov plače.)pretepajo pa se tudi politiki, ki "dajejo zgled " državljanom...
lahko bi rekel, da panoge niso direktno "krive" za tak način razmišljajna;krivi so ljudje,ki površno opravijo svoje delo.
takim bi bilo potrebno zastonj podariti hokejsko obravnavo za obdelavo miselnosti.
pa en burjovski pozdrav (piha burja)
=)
18.12.2006 @ 23:39 Afna
Jaz pa bi predlagala, da bi bili v javni upravi zaposleni (npr. na okencih upravne enote, v pisarnah davkarije ipd.) samo takšni, ki so vsaj 10 let pred tem delali kje v prodaji in so bili po možnosti plačani po prometu.
Ravno danes smo imeli (spet!) takšen primer uradnice, ki je ob šljukanju kavice v pisarni povedala vse - od tega kako se ji v ponedeljek zjutraj še ne ljubi delat, do tega, da ima doma pasje mladiče in prav mimogrede še tudi to, da pa res ne ve, ali bi ta papir res morali oddati ali ne - no za vsak slučaj in če smo ravno že tukaj pa naj bo...
Trajalo je dve uri, ker so nas pred tem pošiljali od vrat do vrat... no nič novega skratka pri obiskih davkarije.

Takšen preskok med panogami pa bi ta naš lepi svet naredil še malce lepši, kajne?!

ő_ő - Afna
21.12.2006 @ 00:15 urša
a si predstavljate, da bi vse uradne uslužbence za en teden, ali vikend zaposlili v zelo polnem gostinskem lokalu?
Ali pa v nedeljo na blagajno kakega megamarketa.
21.12.2006 @ 15:55 Super Tine
.......prazniki prihajajo........
____________________
29.12.2006 @ 10:56 Super Tine
....še dobro da imamo na voljo tudi elektronsko bančništvo, pa tudi javna uprava dela nekaj na tem, ma bolj počasi....
na vrh