Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Častim za rojstni dan!
Pred 11 leti sem v mailu, ki sem vam ga poslal za svoj rojstni dan, častil predavanje. In napolnil Halo Tivoli. Na dogodku so našteli malo manj kot 4.000 ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj TV Limonade
Marketing
Komentarji:   7 03.09.2008

Hrvati jim pravijo sapunice. Mi jim pravimo limonade. Američani, ki so zadevo izumili že leta 1937 (takrat radijska izvedba), jim pravijo soap operas. Guiding Light je ime limonade, ki se v ZDA predvaja že od leta 1937. Da, to sapunico predvajajo še danes!

Ime so sapunice dobile po podjetjih, ki so sponzorirale te nadaljevanke. V glavnem sta s tem začeli podjetji Colgate-Palmolive and Procter and Gamble. Zakaj so ravno praškarji sponzorirali nadaljevanke, namenjene predvsem gospodinjam, je seveda jasno.

Ne vem pa, zakaj se ta žanr pri nas imenuje limonade. Je morda prve sapunice v Sloveniji sponzoriral kakšen proizvajalec brezalkoholnih pijač? 


Dodaj komentar


Komentarji:

03.09.2008 @ 10:54 Vlado
Zanimljivo, vedno sem se spraseval zakaj jim tako recejo "sapunice" - jaz sem si pac razlagal da je to serija z veliko-nesteto deli, tako kot ce se fejst namilis in je veliko mehurckov.
Naj se malo ljudje smejijo jaz sem si do sedaj to pač tak razlagal.
Hvala na malo bolj utemeljeni razlagi tega naziva.
Lp, V
03.09.2008 @ 11:17 ervinator
Po mojem se imenujejo limonade zato, ker vsebujejo dramatične zaplete in pocukrane razplete, kar spominja na limonado: čeprav je limonada močno sladkana, se boš zaradi kisline vseeno tudi malo nakremžil.

P.s.: Tukaj pa še razlaga, odkod ime opera: www.youtube.com/watch?v=6K05bSDLgPY
03.09.2008 @ 14:07 SuperTine
Po moje pa so limonade zato, ker če nisi še nikoli gledal določene sapunice in potem nenamerno gledaš 364. del do konca, takoj veš za kaj se gre.

Kot pri limonih, če ga enkrat ugrizneš točno veš kakšen okus ima. (tudi če ga potem samo "hitro preklopim" vidiš)
=)
03.09.2008 @ 14:17 Karmen
Pri nas jim pravimo tudi "žajfnice":-)
03.09.2008 @ 22:52 Marko
Sladko-kisla vsebina !? Spet eno zanimivo vprašanje, da vidite, kdo se bo zmigal med kandidati za še več vaših storitev. Lahko rečem, da ste najbolj neopazno vsiljiv med vsemi maili, ki jih dobivam. (to je kompliment, ne graja) Imejte se ok v firmi in doma ter lp Marko
03.09.2008 @ 23:37 Sašo
Limonade, nepričakovani zapleti in pričakovani razpleti; kislo sladko. S svojim napetim koncem te prisilijo da gledaš tudi naslednji del, potem še naslednji...
Hja kar čudim se ko nekateri gledajo te limonade cele dneve ter vsak dan, življenje pa beži mimo njih.

Serije so več ali manj podobne, če gledaš eno si gledal vse (moje mišljenje).

Po mojem je ljudjem to všeč predvsem zaradi tega, ker si želijo da bi tudi njih doletela takšna ljubezen (recimo ko so kakšni romantični dogodki), si želijo da bi bili del nadaljevanke(živeli podobno življenje).
Nekateri se celo zgledujejo po teh limonadah ter s tem posplošujejo svoje probleme.

Se še spomnite "Santa Barbare"?
Takrat sem prvič slišal besedo "limonada", ki je na marsikateremu pustila nakremžen obraz (ker ni in ni bilo konca).


Lep večer :)
04.09.2008 @ 21:23 peter
karmen pri nas ji minister pravi tudi patria.:-D
na vrh