Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

V Ljubljano prihaja "malinovec", ga bova šla poslušat?
Kdaj ste nazadnje v gostilni pili malinovec? Leta 1989 v Bolgariji, je moj odgovor. Natakar mi je v kozarcu prinesel mlačen malinovec. Takrat so imeli v ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Helena Blagne ali Tereza Kesovija?
Dnevnik guruja
Komentarji:   16 21.02.2008

Obe gospe imata koncert na dan žena 8. marec. Mislite, da gre za boj dveh konkurentk, ali imata vsaka svojo skupino oboževalcev? Je pametno organizirati koncert na isti dan? Sta to naredili namerno, ali se je pač zgodilo? Katera bo izgubila več?

Morda pa bosta obe prodali več vstopnic, ker sedaj ni več vprašanje iti na koncert ali ne. Sedaj je vprašanje iti na Heleno ali na Terezo.

Konkurenca je zdrava, včasih šele s prihodom prave konkurence naraste povpraševanje po določenih izdelkih ali storitvah. Cena za obe divi je podobna, 25 evrov za Heleno Blagne in 29 evrov za Terezo Kesovijo.

Vsekakor zanimiva zgodba. Bomo videli


Dodaj komentar


Komentarji:

  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
22.02.2008 @ 10:58 Sine
Vsekakor Diva Tereza.
22.02.2008 @ 11:02 Sine
Kdo lahko sploh primerja Terezo z Heleno.
Tereza je svetovljanka,Helena lokalka.
Upam,da bo mnogo več ljudi na Terezinem koncertu.
22.02.2008 @ 11:13 Peter
dive haha ne se hecat no...rock n roll is music
23.02.2008 @ 14:12 Gjera
Bolj kot boj dveh konkurenkt se tu kaže, "šlepanje" (ene vrste čustveno izsiljevanje) zaradi tega, ker je vse skupaj postavljeno na 8. marec (dan žena). Tako bo marsikateri "pošten mož" čutil obvezo in odgovornost da svojo "pridno in delavno" ženo za nagrado pelje na koncert ene od teh "div", da se odkupi za vso leto. To je zelo podobno "čustvenim izsiljevanjem" s koncerti, ki se odvijajo tudi v drugih podobnih dnevih. Recuni Plestenjak in Predin na valentinovo, mogoče tudi Kreslinov božični koncert (vendar bi za tega rekel da ima več drugih razlogov za obisk), pa še kakšen bi se našel. To "izsiljevanje" se mi zdi pomembnejša marketinška lekcija.
Mimogrede, kot zanimivost. Ni ravno dosti pevk ki bi si lahko privoščile koncert ravno na 8. marec. Helena in Tereza ustrezata ravno zaradi tega, ker simboliziraza samozavestne, močne, zrele ženske, s tem pač ponazarjata bistvo praznika 8. marec - (enakopravno) spoštovanje do žensk. Kako bi se vam zdelo če bi za 8. marec imele koncert, Tanja Žagar, Alya, Maya, Sendi, Tinkara Kovač... To (nekatere) so pravzaprav dobre pevke, vendar ne ravno primerne za ta praznik.
23.02.2008 @ 17:13 Aleš Lisac
Gjera, zelo dober komentar. Poleg tega pa lahko pozoren opazovalec opazi tudi, da si je Helena izborila vsaj 10 krat več medijske pozornosti, kot Tereza, pa sponzorje, pa ... Skratka ne gre le za "boj" produktov ... kot običajno bo zmagal tisti, ki zna bolje prodajati. Morda pa zmagata obe, poln Tivoli in polna Unionska dvorana.
23.02.2008 @ 20:59 Claudio
Tereza ne rabi nobene reklame,plakata
in je stalno vse polno.
Spodaj naštetih pa nikakor ne moremo primerjati z njo.
Helena se ima za Divo.
Tereza je ljudska.
Tereza ima koncerte celo leto vsak mesec,Helena za 8.marec.
Tereza napolni Olympio,Helena Tivoli.
La Kesovia, Helena Blagne
23.02.2008 @ 23:05 ervinator
Mene pa čudi, da Simona Weiss ne bo "tekmovala". :)
24.02.2008 @ 10:03 Sine
Simonca pa se je deklarirala za princeso,zato ne more zraven:)
24.02.2008 @ 10:44 sivolasi
Sem pa prepričan, da jima na koncertu ne bo treba deliti brezplačno svojih CD-jev, tako, kot jih je "čudoviti" Magnifico...

In dober obisk bosta imeli tudi zato, ker nič ne poklanjata!
Mnogi ljudje razmišljajo tudi tako, da nekaj poklanjajo le ljudje, ki jim (že) teče voda v grlo.
Poleg Rdečega križa in Karitasa seveda...
25.02.2008 @ 08:17 Claudio
Dobra fotka.
  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
na vrh