Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Prevaranti
Zadnje čase veliko berem o takšnih ali drugačnih prevarantih. Prevaranti nas lahko ogromno naučijo o psihologiji prodaje. Zadnja dva, ki sem ju ujel na ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Bližinska dieta
Dnevnik guruja
Komentarji:   8 10.08.2007
Končno sem naletel na dieto, ki ima po mojem mnenju nek smisel. Večina diet je sicer brezveznih. Tisti, ki želijo shujšati, bi po mojem (hudo nestrokovnem) mnenju morali manj jesti.

Ker pa večina tistih, ki želi shujšati, v resnici to noče, si izmišljajo nove in nove diete. Vse samo zato, da lahko na koncu rečejo, da še ena metoda ni uspela.

Da ne boste mislili, da govorim čisto na pamet. Nekaj izkušenj s prodajo shujševalnih preparatov imam tudi sam. Pred davnimi leti sem z dvema prijateljema z Madžarske uvozil manjšo količino pločevink s shujševalnim čajem. In zadevo prodajal z oglasi v časopisih.

Headline je bil: »Shujšate ali pa vrnemo denar!« Takrat mi še ni bilo čisto jasno, kaj ljudje v resnici kupujejo … Če bi vedel, da kupujejo upanje, bi se morda zadeve lotil drugače. No, ampak je zadevo na svoje mesto postavil Džirlo. Gospod Džirlo je bil enkrat dobro uro v moji pisarni, o čem sva govorila, pa napišem kdaj drugič v kakšnem pomembnejšem zapisu …

Če želite prodajati diete, si morate seveda izmisliti novo dieto. Nekaj, kar pritegne pozornost, kar si je lahko zapomniti in kar seveda ni za vsakogar.

Evo nekaj marketinških idej za nove diete. Lahko bi naredili posebne diete glede na letni čas, posebno dieto za visoke in nizke ljudi, posebno dieto za ženske in moške, posebno dieto za belce in črnce, posebno dieto glede na krvno skupino, posebno dieto za vegetarijance, posebno dieto za samske in poročene … Seveda ne trdim, da kaj od tega že ne obstaja …

No, meni je trenutno zelo všeč ideja, naj več jemo hrano, ki je bila pridelana v naši bližini. Solata iz Trnovega je po mojem boljša kot solata, pridelana na stekleni volni nekje na Nizozemskem. Slovenska jabolka so boljša od novozelandskih, makedonski paradižnik je boljši od nizozemskega itd. Američani so ugotovili, da hrana, ki jo jedo, povprečno prepotuje več kot 2000 kilometrov. Brez potrebe se porablja energija. Hrana, ki se veliko prevaža, transporta seveda ne prenese brez posledic.

Skratka, več o tej dieti si oglejte na http://100milediet.org/home/.

Dodaj komentar


Komentarji:

10.08.2007 @ 12:49 nataša
ja, hrana in naše bližine ima definitivno več vitaminov kot recimo paprika iz trgovine, ki je ohranila le še 20% svojega "zdravega" deleža.
Diete (beri: jej čim manj in shujšaj) so pa tako ali tako totalno brezvezne. Zmeraj se vrnemo na prvotno stanje ...ker ne razumemo. Če bi si vsi, ki želijo shušjati, enkrat prebrali, kako pravzaprav deluje človeški organizem in zakaj se CEL SVET po vsaki dieti ponovno zredi in obupuje, bi si naredili veliko uslugo.

hmmm, Aleš, pa smo spet tam; ljudje premalo beremo ...prave knjige :)
10.08.2007 @ 13:00 senja
Mislim, da pri večini ljudi ni problem v količini hrane, ampak v izbiri. Je pa res, da si v vsej poplavi različnih diet lahko čisto zmeden in skačeš od ene do druge. In kot pravi Nataša, rešitev niso diete ampak spremenjen način prehranjevanja in življenjskega stila.
10.08.2007 @ 13:17 ervinator
Aleš, ni tako enostavno - kar lahko razbereš tudi iz prvega odgovora: če preprosto samo manj ješ, ne zdržiš dolgo in se vrneš nazaj, s tem da izgubljeno mišično maso telo nadomesti z maščobo (da se pripravi na naslednji šok hujšanja). Skratka, če samo preprosto manj ješ, boš sicer izgubljal kilograme, a zelo verjetno bo šlo to v pretežni meri na račun mišične mase, manj pa na račun maščob. Beseda dieta ne bi smela biti sinonim za hujšanje, saj v resnici pomeni le poseben način prehrane. Shujševalne diete so problematične in neuspešne, če se osredotočajo samo na kilograme. Prodajno pa so uspešne zato, ker obljubljajo natanko to: izgubo kilogramov brez kakih drugih sprememb. Jesti hrano iz bližnje okolice je pač dražje kot pa pogrevati zamrznjeno sintetiko.
10.08.2007 @ 14:09 Lidija
Ni uspešne "skujševalne kure" brez spremembe načina življenja. In tudi ni diete, ki bi v ekspresnem času shujšala namesto nas...za izgubo kilogramov je potrebno preprosto delati, delati in še enkrat delati. Še prej, pa se je potrebno za to odločiti, namreč dokler ni motivacija na pravi stopnji, ne bo nič z izgubo kilogramov...Potrpežljivost je seveda tudi nujna - če smo zbirali kilograme npr 10 let, ne moremo pričakovati, da se bo vsa ta odvečna masa razblinila v 90-ih dneh, mar ne?

Omenjena je bila Trnovska solata - božanska solata ja, tale Trnovska ajzerca :) žal pa se je po mojih informacijah, te solate ne da več dobiti...se je žal baje opustilo pridelovanje za širše množice. Mogoče ve kdo če se da še kje dobiti? Mogoče poziv Biokmetovalcu, da razišče ponudbo, namreč solata je res pregrešno dobra...in telesu prijazna :)
10.08.2007 @ 15:26 Super Tine
Najbližja hrana ne pomeni vedno najboljše izbire, v moji bližini se vije ogromna osamela Reka, v poletnem času negibna in tiha in bolj kakor reki je podobna pokopališču mrtvih potokov, kjer ponekod segajo njive čisto do obrežja reke. V njo se stekajo strupi škropiv in gnojil, ki jih uporabijo kmetje, ena tovarna pa ima speljano čistilno napravo...

Ob Reki pa pridelujejo "bio" zelenjavo, tudi solato, ki jo zalivajo neposredno iz reke, kar pa ni priporočljivo saj je koncentracija toksinov zaradi slabega pretoka povečana na maximum...
Ob besedi DOMAČE, marsikdo pomisli na BIO, vendar ni povsod tako..

Dieta: priznan nadarjen kuhar iz Anglije je nekoč rekel : " Ne jemo, da živimo, temveč živimo, da jemo!"

Jem vse kar mi je fino,če redi pa še raje..zato lahko pride do nesporazuma;
ko sem ležal na plaži so prišli 4 od Greenpeace-a in me začeli porivati v morje…
=D
10.08.2007 @ 16:23 Peter
DIEta za krvno skupino pa mislim da res že obstaja. Mislim da sem že 1x slišal nekaj o tem.

Strinjam se da DIEte ne delujejo. Deluje pa manj hrane in pa več gibanja.

Ponavadi je tako, da ljudje res manj jedo, a jedo manj "hrane", istočasno pa požro več sladkarij. Fiziološka in psihološka reakcija. Gibajo pa se itak nič, ker nimajo časa. :-)

Jaz sem pa uredil takole: pazim KAJ dam v usta, ne jem manj amapk enako ali skorja več in pa več gibanja. Ta formula deluje pri meni.
11.08.2007 @ 13:33 Biokmetovalec
Vsekakor se strinjam z gurujem. Načelo lokalnosti. Kupujmo živila in izdelke nasploh, ki so pridelana ali narejeni čimbližje našemu domu. Ravno zaradi nepotrebnega trošenja energije.

Pri izbiri živil pa bodimo dosledni in natančni. Pomembne so informacije. Če v trgovini ni informacije o poreklu, vprašajte trgovca. Vprašajte po izdelkih iz ekološke pridelave. Dobri trgovci znajo prisluhniti svojim strankam. V kratkem času se ne bo zgodila kakšna bistvena sprememba, če pa nas bo veliko spraševalo po enakih izdelkih, pa ni vrag, da se ne bi kdo zbudil.

Kupci smo tisti, ki odločamo o tem, kaj se bo proizvajalo. Bi vi vztrajali pri izdelavi nečesa, česar ne bi nihče nikoli kupil? Zagotovo ne. Ko torej kupite solato s steklene volne iz Nizozemske, s tem "rečete" trgovcu : "Še pripelji! Spet bom kupil!" Ko kupite jabolka iz klasične pridelave postanete naročnik zastrupljanja pitne vode s pesticidi in nitrati. Ko kupite živilo iz ekološke pridelave, pa poleg skrbi za svoje zdravje poskrbite tudi za čisto in varno pitno vodo...

Zato je predvsem informacija o načinu pridelave živila zelo pomembna. Na vsak način priporočam ekološko pridelana živila.

Zaradi vašega zdravja in tudi zaradi odgovornosti do vaših otrok in vnukov...

Lidija, glede trnovske solate vam žal res ne morem pomagati, ker sem prvič slišal zanjo. Če ste iz Ljubljane ali okolice pojdite v soboto na Pogačarjev trg na ekološko tržnico in se malo razglejte. Zagotovo se bo kaj našlo...

Super Tine, lepo da poznaš problematiko klasičnega kmetovanja - pesticidi, nitrati, pitna voda, zdravje, izumiranje rastlinskih in živalskih vrst...

Glede DOMAČE in BIO. Kaj pomeni DOMAČA KLOBASA? Da so na kmetiji zredili pujsa in tudi klobase naredili doma, na kmetiji. Pri pridelavi koruze za pujsa so uporabljali pesticide, krmili so mu lahko koncentrate z dodanimi antibiotiki, hormoni za hitrejšo rast, beljakovinske dodatke iz gensko spremenjene soje... Ko so izdelovali klobaso, pa so lahko za lepšo barvo dodali začimbno mešanico z dodanimi nitriti (aditiv, ki je uvrščen na listo rakotvornih in se kljub temu še veselo prodaja...) DOMAČA KLOBASA mmmm...

Kaj pa pomeni BIO KLOBASA?

Kmetija ima sklenjeno pogodbo s pooblaščeno kontrolno organizacijo, uspešno je zaključeno dveletno prehodno obdobje. Pri pridelavi koruze ne uporabljajo nobenih pesticidov, ne lahkotopnih gnojil. Pujsek mora imeti dovolj prostora za gibanje z izpustom - zunaj. Dovoljen dokup krmnih dodatkov iz Kataloga dovoljenih sredstev za ekološko pridelavo in predelavo. Pri izdelavi klobase dovoljeni spet samo strogo preverjeni dodatki iz kataloga. In na koncu po uspešno opravljeni kontroli še dokument - certifikat, ki ga morate obvezno zahtevati na vpogled, ko vam kdo omeni, da ima bio izdelke.

Opazi kdo kakšno razliko?

Izraz DOMAČE bi z BIO mogoče lahko poistovetili pred 50 - imi leti, ko pri nas v kmetijski pridelavi še nismo poznali kemije...
11.08.2007 @ 13:36 Super Tine
Biokmetovalec,
hvala za poučno razlago..
:)
na vrh