Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Another drink?
Pravkar sem se vrnil z marketinškega križarjenja po Karibih. Malo sem predaval, malo pa sem užival v toplem karibskem vremenu. In v tem uživaškem delu ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Dinozavri
Dnevnik guruja
Komentarji:   7 08.08.2007

Da imamo doma domače mravlje, že veste, saj ste prebrali zapis Aleš Mirmekolog. Sedaj bomo kmalu imeli še dva mlada dinozavra. Sinovoma sem na vaškem sejmu kupil dve jajci. Ampak ne gre za navadni jajci. Gre za jajci, iz katerih se bosta v dveh dneh izvalila dinozavra. V navodilih je pisalo, da je jajce treba položiti kozarec z vodo in počakati dva dni. Bomo videli, kaj se bo izvalilo iz jajc – moja sinova že nestrpno čakata. Tudi vi boste izvedeli – v novem zapisu čez dva dni.

dinozavri

Kaj se bo izvalilo iz teh dveh jajc?


Ta zapis je seveda še kako povezan z marketingom in prodajo. Bi vi investirali v takšen projekt? Če bi vam kdo rekel, da je izumil jajce, ki ga za dva dni položite v vodo in se nato izvali dinozaver? Bi investirali v takšno igračo? Bi v tole vložili svojih 10.000 evrov prihrankov? Biznis je zahtevna reč … Samo en način je, da izveste, ali se bo nekaj na trgu obneslo ali ne. Poizkusiti morate … Oglejte si spletno stran z novimi poslovnimi idejami. Izumitelji vas v 3-minutnem videu prepričujejo, da gre za »naj« projekt. http://vator.tv/news

Skratka, idej je dovolj. V resničnem življenju se velikokrat zaplete pri izvedbi. Vsaka malenkost je pomembna, ne samo ideja.

Dodaj komentar


Komentarji:

08.08.2007 @ 13:53 Lidija
Imam idejo, ki bi bila po mojem mnenju zelo dobičkonosna, če bi jo pravi ljudje speljali. Težava je v tem, da nikakor ne najdem načina, kako to idejo prodati ne da bi mi idejo ukradli...(navsezadnje me potem ne potrebujejo več) Vsekakor novi trend na obzorju, če mi uspe to predstaviti pravim ljudem :)
Kakšen nasvet guruja?
08.08.2007 @ 14:51 ervinator
Sem kar v dvomih, ali bi investiral v tole igračko. Vem, da je prinesla že veliko denarja, vendar moram videti v investiciji še kaj več. Ali ima tudi izobraževalni učinek? Nisem prepričan, moral bi še premisliti. V soboto sem v živalskem vrtu Wilhelma opazoval, kako se iz jajčnih lupin kobacajo čisto prav piščančki. Nič kaj lepo videti, je pa poučno.

Btw., Lidija, idejo moraš še razviti. Prava ideja je takšna, da jo zelo težko kdo ukrade. In tudi če ti je ne ukrade, moraš pri poslovnem modelu upoštevati, da se bo konkurenca na tvojo idejo (kako drugače) odzvala.
08.08.2007 @ 14:53 ficcanaso
Guru, ali si upaš zapisati tisti vic o idejah, ki si mi ga enkrat povedal?
08.08.2007 @ 19:39 Lidija
Ervinator, ideja je tako preprosta, da je že skoraj smešna :) Ni kaj razvijati...le v proizvodnjo je treba spraviti...
08.08.2007 @ 20:14 Saša Gerčar
Ideja je pravzaprav najmanjši del uspešnega posla, ni tako? Idej malo morje na tem svetu, še celo jaz imam najmanj 30 odličnih idej za posel .... ja in?! Tam se šele začne švicat!
08.08.2007 @ 20:56 Aleš
Na pobudo tiste, ki vtika svoj nos povsod odgovarjam Lidiji z enim vicem, ki sodi samo med komentarje, ne pa med glavne zapise. Vic govori o idejah. Tako, kot je napisala Saša ideje niso problem. Tudi kradejo se precej manj, kot morda kdo misli. Vic mi je povedal direktor marketinške agencije, ki ga spoštujem. Oba sva se enkrat pogovarjala o tem, da imava polno nerealiziranih idej. In oba sva skoraj dnevno v stiku z ljudmi, ki pravijo, da imajo super idejo.

Njihov nagovor je običajno: »Aleš zadeva je bomba, ti bi iz tega naredil milijone, si za eno kavo, da ti vse razložim?« Velikokrat pristanem na takšne kave, ampak običajno ideje niso tako dobre, kot se zdi avtorju, ali pa kar iz glave povem, kje se to kar naj bi bila ideja že prodaja …

Aja vic …

Dogaja se v Beogradu. Po napornem delavniku se zdravnik ginekolog odpravi s prijateljem v priljubljen kafič. Pijeta in se pogovarjata. Potem pa h ginekologu pristopi ciganka in mu pravi: »Ej šefe, daj mi 20 maraka, pa ti pokažem pičku.«
Napačna storitev, napačna ciljna skupina, napačen trenutek … :)

Lidija, sedaj pa čisto resno. Če je zadeva res tako dobra, dobičkonosna, enostavna ... potem sem pripravljen poslušati. Jaz dodam kakšen nasvet, ervinator kakšnih 5000 evrov (upam, da bo dovolj) in gremo v akcijo.

Še enega vica sem se spomnil. Ta se dogaja med drugo svetovno vojno. Tip teži zavezniškemu poveljstvu, vztrajno trdi, da ve kako z eno potezo uničiti vse nemške podmornice. Končno se prebije do častnika, ki ga je pripravljen poslušati. In pravi: "Vse kar morate narediti, da uničite podmornice, je da zavrete vodo v oceanih. Potem bodo morale izpluti in ko bodo na površju, jih z letali uničite." Ja ideja je dobra pravi častnik, ampak kako naj zavremo vodo v oceanih. To je pa vaš problem, pravi avtor ideje ...
09.08.2007 @ 22:31 Lidija
Zelo poučna vica :) Vem, da je vse to res, vem, da je med ljudmi na tisoče idej...tudi sama jih imam na zalogi še mnogo. A ta je drugačna :) (in vem, da vsak to reče :) )

Kakšne izmed takšnih mojih "briljantnih" idej izpred mnogih let, so se na primer že uresničile. In tudi ta ideja se bo, slej ko prej - to vem a nimam najosnovnejših pogojev, da jo uresničim sama (tako kot prejšnje, čeprav priznam, da se takrat nisem niti trudila). Je pa totalno enostavna zadeva, trendovska in hkrati zelo uporabna in priročna, po vrhu vsega pa še ravno pravšnja za ta čas :).

Kombinacija z gurujem in ervinatorjem? Hmm...več možnosti za uspeh je sigurno...:)
na vrh