Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Prevaranti
Zadnje čase veliko berem o takšnih ali drugačnih prevarantih. Prevaranti nas lahko ogromno naučijo o psihologiji prodaje. Zadnja dva, ki sem ju ujel na ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Aleš Lisac Mirmekolog
Dnevnik guruja
Komentarji:   4 29.07.2007

Za 43. rojstni dan sem se moral začeti zanimati za mirmekologijo, saj so mi prijatelji in sodelavci na Poljskem podarili formikar. Seveda ne prazen, naselili so ga s 43 mravljami – živimi seveda.
Mirmekologija je proučevanje mravelj (isti izraz se uporablja tako za


strokovno kot ljubiteljsko početje); beseda formikar pa je izpeljana iz latinščine, formica pomeni mravlja.

Z namenom proučevanja življenja insektov v breztežnostnem prostoru je NASA poslala v vesolje poseben habitat za mravlje, saj so želeli videti, kako bi mravlje gradile svoje predore v breztežnostnem prostoru. Vendar je tradicionalni habitat na osnovi prsti predstavljal problem. Velika sila in tresenje med vzletom in pristankom plovila bi namreč porušila tunele (da ne omenjam, kako težko bi bilo mravlje redno hraniti v skoraj breztežnostnem okolju). Zato so namesto prsti uporabili poseben gel, ki sem med vzletom ne zruši, hkrati pa je tudi že vir vode in hrane za te mikro astronavte.

No, moj novi formikar se imenuje ANTWORKS :)in je osnovan na tehnologiji, ki jo je NASA uporabila za svoj eksperiment. Za kakšen izum gre, si lahko ogledate na fascinations.com, svojega pa bom poslikal in pokazal na blogu, ko (in če) bodo arhitekte res kaj zgradile …

Darilo je sicer bolj šaljivo, vendar so v njem živa bitja in ga je seveda treba vzeti silno resno. Zato sem sedaj na primer že izvedel, da se mravlje sporazumevajo s pomočjo vonja, zvoka, dotika in vida. Prav zanimivo jih je opazovati, kako klepetajo – pri tem se dotikajo s tipalkami. Seveda je doma že padla ideja, da bi jih poimenovali in pri tako norem početju bi morali izbrati sama ženska imena.

Moške mravlje so namreč ustvarjene samo za potrebe kolonije v reproduktivne namene, umrejo pa kmalu po parjenju. (!) No, precej dobro jim uspeva, saj so mravlje ene izmed najstarejših zemeljskih prebivalk, kar dokazujejo najdeni fosili mravelj, stari več kot 100 milijonov let.

Ja, ponavljam biologijo … na marketinški vidik pa seveda tudi tokrat nisem pozabil. V škatli so bila priložena vsa navodila, dve povečevalni stekli za opazovanje in pa seveda to, kar ne sme manjkati v nobenem paketu, ki ga pošiljate svojim strankam. Naročilnica! Da, če nimate potrpljenja za lov na mravlje v naravi, si svojo kolonijo mravelj lahko tudi naročite.

Dodaj komentar


Komentarji:

29.07.2007 @ 23:04 Aleš Lisac
Me prav zanima, če bi ervinator investiral 10.000 evrov v projekt prodaje habitata za mravlje ... :). Če še ne veste, ervinator je pripravljen nekomu z dobro idejo pomagati z 10.000 evri. Samo dobro idejo je zelo težko prepoznati ... O tem več v enem od naslednjih zapisov.
30.07.2007 @ 09:19 ervinator
O, hvala za omembo! Lahko potrdim, da je dobro idejo težko prepoznati. Veliko lažje je za dobro idejo najti soinvestitorje, ki imajo prav tako preveč denarja ... ;)

P.s.: Antworks sem opazil v trgovini živalskega vrta v Centralnem parku v NYC. Ampak nisem kupil - ker če bi, bi moral zraven še nekaj dodatnih doz gela. ;)
30.07.2007 @ 14:23 eva
ne vem, ervinator,da nisi slučajno naredil napake ... tele mravlje so videti kar dober biznis ... Verjetno si spregledal, da je na voljo tudi posebna oprema, s pomočjo katere lahko ohraniš mojstrovino svojih mravelj kot trajno 3D skulpturo?
30.07.2007 @ 15:01 ervinator
Aja, v bistvu nisem odgovoril. Ta izdelek se mi zdi res super, zato bi me investiranje vanj gotovo zanimalo. Vendar se mi gola prodaja ne zdi najbolj zanimivi del - raje bi vlagal že v razvojni fazi. Tole gojišče mravelj je sicer takšno, da bi se lahko kar samo prodajalo, le še prave okvirje mu je treba določiti. :)
na vrh