Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Prevaranti
Zadnje čase veliko berem o takšnih ali drugačnih prevarantih. Prevaranti nas lahko ogromno naučijo o psihologiji prodaje. Zadnja dva, ki sem ju ujel na ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Čisti čevlji
Dnevnik guruja
Komentarji:   4 05.05.2007

Shue shine champ!

Biti najboljši v tistem, kar delaš ... To bi moral biti cilj vsakega zaposlenega. Vsak poklic je nekaj posebnega in biti najboljši v svojem poklicu, to je velika čast. V Londonu mi je čevlje očistil britanski državni prvak v čiščenju čevljev!


cevlji1

Premagati 32 drugih čistilcev čevljev ni mačji kašelj. Kot vidite, britanski »shue shine« prvak svoj pokal za


prvo mesto z veseljem pokaže. Fant ve, da moraš za svojo lastno promocijo tudi nekaj narediti. Sicer pa je čiščenje čevljev lep in donosen poklic. Še posebej, če čistiš čevlje na londonski borzi in če imaš še 6 zaposlenih.

 
cevlji2

Trenutno pa je zelo donosen posel čiščenje ženskih čevljev. Gospe imajo veliko čevljev, sploh bogate gospe v Londonu. In fant pride na dom in očisti vse, kar imajo v omari. Pavšalno plačilo za celodnevno čiščenje čevljev.

Škoda, da se s tem poslom v Sloveniji ne ukvarja nihče več. Odlična ideja za brezposelne in tiste, ki vam stresno menedžersko delo ne diši več. Začetna investicija za opremo je nizka, šolanje kratkotrajno (recimo za 14 dni greš v šolo k britanskemu prvaku), večina prihodkov je v gotovini, brez računa …

So pa še dodatne prednosti, na primer redni pogovori s strankami, ki delajo v zanimivih poklicih (borzniki, direktorji, politiki, itd. …), skratka, brezplačne konzultacije.

Veste, da me kar malo mika, da bi se britanskemu prvaku pridružil. Vsaj za kakšen teden. Morda ga celo pripeljem v Ljubljano – bo zastonj čistil čevlje udeležencem na kakšnem od mojih seminarjev.

Ko sem prvaka vprašal, zakaj čisti čevlje na kolenih (precej boleče, mar ne?), medtem ko imajo njegovi ameriški kolegi poseben visok stol za stranko in stol (pručko) za čistilca čevljev, mi je odgovoril, da je tako boljše za naročnika. Brez dveh stolov je bolj mobilen in stranki potem računa manj. Torej, če bo prišel v Ljubljano, vam bo čistil čevlje na kolenih. Ker bom jaz potem plačal manj. Fant ve, da mora, ko se prodaja, vedno govoriti o koristih za stranko.

Dodaj komentar


Komentarji:

06.05.2007 @ 14:32 Super Tine
Pravkar sem se spomnil, da je Joe Girard, "sin" italijanskega porekla nekoč izjavil, da dobro delo in vztrajnost rodita čudeže. To je dokazal z lastnim življenjem.

Začel je pri 9 letih,kot čistilec čevljev; ( po končanem pouku je hitel domov pojesti kosilo in se odpravil po ulicah iskati nove stranke ) in končal kot najuspešnejši prodajalec avtomobilov. . (13,001 prodanih brmm brmm)...
=D
06.05.2007 @ 14:37 Super Tine
waww!! opcija slika; je zakon!!

p.s.
na sliki :
Joe Girard, at the age of 9

ja, res je nekaj novega, upam da se bo prijela
=D
06.05.2007 @ 19:25 Saška
Med prvomajskimi smo bili v Londonu in na železniški postaji na Liverpool str. pili kavo in medtem opazovali čistilca čevljev in ugotavljali podobne stvari, kot si jih navedel ti. Najprej smo se spraševali kam je ta poklic odšel pri nas, potem smo bili presenečeni nad videzom čistilca. Čistilec namreč ni bil ostarel možak v zamazanih capah, kot bi pričakovali, temveč dokaj mlad simpatičen fant. Tudi v našem primeru je klečal na kolenih in kar nas je najbolj presenečalo, z veliko pozornostjo je obdeloval vsak čevelj posebej. In najbolj neverjetno; ko je ena stranka odšla, je na stol takoj sedla druga. Smo pa na koncu sklenili razmišljanje, da Slovenija res najbrž ni trg za čistilca čevljev, saj nimamo tipičnih ulic z borznimi posredniki. Nismo pa pomislili na seminarje Aleša Lisca :)
09.05.2007 @ 14:52 mojca
No, jaz sem pred leti preko študenta delala na raznih sejmih in čistila mimoidočim Slovencem čevlje, ZASTONJ. Delali smo reklamo za kremo iz čebeljega voska. Moram priznati, da je bilo čiščenje lažje kot prepričati ljudi, da nastavijo nogo. Zakaj? Ne vem... Mogoče imajo kakšen kompleks manjvrednosti...Je pa res, da je bilo kar zanimo in zabavno opazovati kako nekateri (ne)skrbijo za svoje čeveljce;-)))
na vrh