Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Častim za rojstni dan!
Pred 11 leti sem v mailu, ki sem vam ga poslal za svoj rojstni dan, častil predavanje. In napolnil Halo Tivoli. Na dogodku so našteli malo manj kot 4.000 ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Loterija
Dnevnik guruja
Komentarji:   7 21.01.2007
Na loteriji v ameriški državi Ohio je pred leti tip zadel hudo veliko denarja. Takoj ko je videl, da je dobil glavni dobitek in so po televiziji objavili, za koliko denarja gre, je poklical nekaj čez sto prijateljev, sorodnikov in sodelavcev iz službe.

Vsem je postavil isto vprašanje:

»Nujno in takoj potrebujem tisoč dolarjev, mi jih, prosim, posodiš? Ne, ne morem ti povedati, zakaj potrebujem denar in trenutno ne vem, kdaj ti bom denar lahko vrnil. Ampak res mi boš naredil uslugo, če mi posodiš tisoč dolarjev.«

Ko je opravil s klici, je odšel na loterijo in prevzel dobitek.
Javno.
Dajal je intervjuje, se pustil snemati …

Je potrebno razlagati naprej? Zgodbico mi je povedal sorodnik iz ZDA, pravi, da se je res tako zgodilo. Kakor koli že, dobra zgodba za razmislek, mar ne?

Dodaj komentar


Komentarji:

21.01.2007 @ 15:37 Žan Nekrep
Imam deljeno mnenje glede zgodbe. Po eni strani je res hotu prevert kdo je najboljši frend, sorodnik itd... Samo na tak način je tud včasih težko. Res je da 1000 dolarjev ni nek full velik znesek, sam vseno nekdo, ki se je že opekel pri izposojah nerad posodi. Poznam kar nekaj ljudi, ki so posojali in denarja še danes niso dobili nazaj, tak da je malo težje posodit, če ti že v samem štartu reče, da ti ne sme povedat in sploh ne ve kdaj približno bi denar dobil nazaj tak, da mam deljeno mnenje...Že sam vidim po svojih znancih, če komu posodim kakšen nizek znesek ga morm dobesedno prosit, da mi vrne, medtem ko si jaz kaj sposodim pa če ni vrjeno je ogenj v strehi takoj :) Res glede na osebo vidim kaj posodit - osebo, ki jo dobro poznam in, ki vem, da bi mi vrnila bi to naredil :)
21.01.2007 @ 19:07 Bujes
Nikoli ne posojaj in si ne sposojaj denarja, izgubil boš denar in prijatelja.
22.01.2007 @ 11:37 Gjera
Jaz pa mislim da ni toliko fora v tem da bi on s pomočjo te potegavščine ugotovil kdo pravzaprav je njegov najboljši kolega ali najbolj solidaren sorodnik. To je verjetno naredil specifično samo zato da se že vnaprej znebi vseh prošenj in moledovanj v stilu, 'da bi bilo pa lepo če bi kaj posodil za nov avto, prizidek, pa otroka sem dobil, pa mali je šel študirat, pa obrt sem začel, itd. ipd.'
Sem siguren da ga noben od teh, ki jih je poklical ni upal prositi denar. Najboljša nadzor je samonadzor.
Sicer pa. Specialna ideja, ni kaj.
23.01.2007 @ 10:15 Gregor
Gjera, imaš prav. Res pa je, da se denarja, avta in žene ne posoja.
07.02.2007 @ 21:40 Sasa
Pa očitno je tukaj le Gjeri jasno za kaj gre! Saj ni važno kaj se posoja ali ne in kdo je pravi ali lažni prijatelj! Naslov tega teksta bi moral biti: kako se v trenutku znebiti krvosesov. Odlična ideja. Bom uporabila, ko zadanem milijon €. Prijatelji previdno, ko vas pokličem za posojilo ..nikoli se ne ve kdaj je padel glavni dobitek! ;)
21.01.2008 @ 07:01 Biokmetovalec
Tega zapisa se ne spomnim.

No, jaz sem pa pomislil na nekaj drugega. Namreč na vprašanje, kako dolgo bo ta človek sposoben obdržati denar?

Fora je v tem, da se moramo spremeniti tudi od znotraj, če želimo spremeniti svoje življenje na zunaj.

Zakaj je nekdo milijonar, ne da bi zadel na loteriji? Zato, ker razmišlja kot milijonar. Zato ker verjame, da je sposoben zaslužiti toliko denarja.

In zakaj je nekdo manj premožen? Zato, ker verjame v pomanjkanje, enostavno ne verjame v izobilje.

Če človek iz zgodbe ne bo spremenil, zamenjal svojih misli, bo najpozneje v treh letih pristal na istih zneskih, kot jih je premogel pred zadetkom.

Se grem stavit!
21.01.2008 @ 16:17 Peter Varga
Peter
Strinjam se z Gregorjem, ampak za vrnitev denarja bi moral obljubiti dobre obresti in denar bi dobil.
Peter
na vrh