Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Gradili desetletja, odšlo čez noč …
Fotografija je nastala pred 11 leti, na Floridi, kjer sem se udeležil zaprte Mastermind skupine z Davidom Lakhanijem (avtor knjige Prepričevanje). Po enem ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Rebeka Dremelj in prodajna lekcija
Dnevnik guruja
Komentarji:   1 16.05.2013

Včeraj sem bil na otvoritvi novih poslovnih prostorov podjetja, s katerim sodelujem. Imel sem tudi kratek motivacijski nagovor za vse goste. Pred menoj je nastopila Rebeka Dremelj. Med njenim nastopom sem se pomešal med pretežno moško publiko in medtem ko smo poslušali njeno petje, pili penino in okušali prigrizke, sem moškim (bili so iz Slovenije, Hrvaške, Bosne …) postavil naslednje vprašanje:

»Kakšna se vam zdi Rebeka?«

Odgovori so bili:

»Lepa punca!«

»Lepa punca in še odlično poje!«

In še kar nekaj pristno moških izjav: »Vsekakor ji ne bi nič računal.« in »Uf, kaj bi ji delal …« Saj razumete, moške pripombe pač.

Potem pa sem na začetku predavanja postavil isto vprašanje, samo da sem moškim v občinstvu rekel, naj si predstavljajo, da jih o Rebeki sprašuje njihova žena. Vsi bodo doma povedali, da je nastopila tudi Rebeka in žene običajno postavijo kakšno vprašanje v stilu: »No, kako pa izgleda v živo, od blizu?«

Tokratni odgovori taistih moških so bili drugačni:

»Res nič posebnega.«

»Se vidi, da je bila misica že pred časom.«

»No, še kar, njeno petje pa sploh ni nič posebnega.«

Isti moški so na isto vprašanje odgovorili precej različno. Niso lagali, ampak odgovori so precej različni.

Veste, zakaj se je to zgodilo?

Ker je šlo za srečanje prodajalcev. In prodajalci vemo, da je treba nagovor prilagajati svoji ciljni skupini. Vsak dovolj dobro pozna svojo ženo in zato ve, da Rebeke (in katere koli druge ženske) ni modro preveč hvaliti, četudi se ti zdi še tako luštna.

Kakšna se je meni zdela Rebeka? Odvisno od tega, kdo me vpraša. :)


Dodaj komentar


Komentarji:

06.01.2014 @ 01:31 DJ Lovro
Nekajkrat sva se z njo srečala na nastopih. Rebeka je faca. Komadi so pa, kakor kdaj... Zna se prodajat in poskrbet, da se o njej govori, tako ali drugače. Predvsem me je navdušila s tem, da si me je zapomnila po imenu, tudi po tem, ko se nekaj časa nisva videla. Lisac vedno svetuje, da si zapomnimo imena, kar nam pride prav v bodoče. Jaz ji dam plus, ne glede nato, kaj bo rekla moja...
na vrh