Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

V Ljubljano prihaja "malinovec", ga bova šla poslušat?
Kdaj ste nazadnje v gostilni pili malinovec? Leta 1989 v Bolgariji, je moj odgovor. Natakar mi je v kozarcu prinesel mlačen malinovec. Takrat so imeli v ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Natančnost
Marketing
Komentarji:   8 12.11.2006
Natančnost

V najbližji trgovini sem kupoval špecerijo. Žena mi je naročila, naj ji kupim tudi Novo. Dvakrat sem pregledal stojalo z revijami, vendar Nove nisem našel. Vprašal sem prodajalko, ali so vse Nove prodali. Odgovorila je, da sigurno ne, da morajo nekje biti. Nekaj je še zagodrnjala, da se v resnici ne spomni, da bi kakšno danes prodali.

Stojalo sem pregledal še enkrat. In odkril cel kup revij!

Verjetno tisti dan, čeprav je bila ura že skoraj 7 zvečer, niso prodali niti ene revije. Ker jih je tisti, ki je revije zlagal, zložil tako, da je bila s stojala vidna zadnja stran revije z oglasom, ne pa prva z udarnimi naslovi.

Včasih lahko narediš vse prav, potem pa ena nesposobna ali nevestna oseba vse pokvari.

V poslu je treba biti natančen. Veliko je treba kontrolirati in vse mora biti pripravljeno tako kot za pilote. Piloti dolgo hodijo v šolo, veliko vadijo. In čeprav znajo leteti, čeprav znajo vse postopke na pamet, morajo pred vzletom in pred pristankom brati iz opomnika (check liste), kaj morajo narediti. Kopilot lepo bere, pilot pa odgovarja. Zato piloti zelo redko delajo napake.

Bodite natančni in poskrbite, da se natančnosti v vašem podjetju ne boste mogli izogniti.

Dodaj komentar


Komentarji:

12.11.2006 @ 21:47 www.drazenpetrovic.si
Natančnost je lepa čednost...
13.11.2006 @ 09:30 ervinator
Zabavno je videti, da v članku o natančnosti dvakrat napišeš narobe: natačnost.

Pa brez zamere in lep pozdrav! ;)
13.11.2006 @ 10:38 miran
Beseda natačnost je že v naslovu napisana narobe. Namenoma ;-)
In čeprav sem jo tudi jaz namenoma napisal narobe, jo bo vsak (no, izjemam je opravičeno) pravilno prebral. Ko beremo, nikoli ne preberemo vsake črke v besedi ampak jo preberemo v celoti... Beseda je prebrana pravilno ali pomankljivo napisana, naslovnica pa ni bila vidna... Če bi bila revija postavljena na glavo bi lahko bila razprodana :().

Verjetno bi lahko založniki enkrat naredili test in namenoma napisali narobe naslovnico, kakšen bi bil rezultat?
13.11.2006 @ 11:51 ervinator
Aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a total mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.

Opomba: Z beesdo natačnost je plorebm, ker nima eanko dožlino kot natančnost. ;)
13.11.2006 @ 12:11 Aleš Lisac
Ervinator hvala za cool komentar. Verjeli ali ne, res sem se zmotil in nisem bil dovolj natančen ... Sicer pa natančnost je zelo pomembna, sploh tista o kateri govorim v zapisu. Sedaj bom pa popravil naslov.
14.11.2006 @ 22:37 matej
Drgač, a je kej nagih?
06.02.2007 @ 18:18 sasa
Danes sem se lotila podrobnejšega prebiranja Aleševih zapiskov, ki jih deli z nami in raznih komentarjev. Članek o natančnosti me je navdušil. Jasno mi je, da je to lepa lastnost pa vendar sama pri svojem delu redko uporabljam checking listo (kot piloti) pa bi bilo dobro. Sicer pa delam v ameriškem podjetju in takoj na začetku so nam servirali kup checking listin, kjer se nam je več kot polovico komentarjev zdelo malodane neumnih ..kot npr. pred seminarjem poravnaj volančke na prtih, da lepo padejo ... :) ...ampak tudi pilotu se najbrž več kot 90% stvari zdi skrajno neumnih pa vendar jih preveri.
06.02.2007 @ 18:20 Sasa
Ah, pa še to sem želela dodati, da bi tegale Ervina bilo dobro imeti v službi, a ne? Za tekstopisca, slavista, lektorja oz končnega kontrolorja. Ma ni, da mu uide kakšna napakica :)
na vrh