Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Na kakšni postelji je spal ruski car?
Na kakšni postelji je spal Peter Veliki? Poglejte fotografijo. To je postelja, na kateri je spal ruski car Peter Veliki. Ozka, neugledna postelja. Na obeh ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Dobra kava
Obujamo spomine
Komentarji:   25 15.12.2007

Tokrat v rubriki obujamo spomine, predstavljam Dobro kavo. Še v prejšnjem stoletju sem v Slovenijo uvažal kavo v pločevinkah. Izbral sem dva okusa, se dogovoril za praženje v Italiji, izbral ime in embalažo.

dobrakava

Pločevinke takrat niso bile ravno običajna embalaža, sploh ne v Sloveniji. Veliko časa sem porabil za to, da sem zadevo legalno uvozil, razne inšpekcije in dovoljenja … Na koncu je smo prejeli okoli 7000 pločevink.

Predstavljal sem si, da bom kavo prodajal po sistemu mrežnega marketinga, oziroma kataloške prodaje. Ustanovil sem klub ljubiteljev dobre kave … V bistvu vse niti ni bilo slabo zamišljeno. Naročiš se na mesečni paket kave. Sliši se privlačno, mar ne?

Če bi uspel navdušiti dovolj naročnikov, bi bil projekt donosen. Vendar pa ni šlo. Po tem, ko smo kavo s težavo v dveh letih prodali, bolje rečeno večino smo sami popili, smo zadevo opustili.

Guru seveda ne postaneš samo tako, da veliko bereš. Žal moraš narediti tudi veliko napak. Učenje na lastnih napakah je izjemno učinkovito. Žal tudi drago in zamudno. Moja Dobra kava je bila res dobra, okus je bil čudovit. Šlo je za res kakovosten izdelek.
Kaj mislite kje sem ga polomil? Katera je bila največja napaka, ki sem jo pri tem projektu naredil? Ugibajte, potem bom pa še jaz dodal svojo verzijo.


Dodaj komentar


Komentarji:

  • Stran
  •   
  • 1
  • 2
  • 3
20.12.2007 @ 18:41 biokmetovalec
Sašo2,

če želiš, da bo tvoj projekt - prodaja čajev - uspešen, moraš najprej v to prepričati samega sebe.

Saj veš, zakon privlačnosti. Tisto, o čemer razmišljaš, na kar se osredotočaš, to privlačiš v svoje življenje. Če se bojiš neuspeha in o njem razmišljaš, ga boš tudi dosegel.

Ko boš sam brezpogojno verjel v uspeh, se zadeve kar loti.
21.12.2007 @ 09:05 Saso 2
Se ne strinjam povsem. So določeni faktorji na katere nimam vpliva ne glede na to koliko verjamem v uspeh :)
21.12.2007 @ 09:51 Sašo
Dvomi so v vsakem poslu vendar če želiš kaj realizirati sploh ne smeš misliti o "če" ali pa govoriti "nevem". V projekt moraš biti prvo sam 100% prepričan šele potem lahko začneš z realizacijo. Je pa res da je bolje če si z nekom deliš stroške(kasneje tudi dobiček), ker je vse skupaj lažje.

Drugače sem sam velik ljubitelj zelenih čajev, tako da bi me utegnilo zanimati takšno članstvo :)
24.12.2007 @ 01:07 Stojan
včasih generično ime ni problem.

verjetno ste že slišali za znamko "zelolepo"
05.11.2009 @ 16:14 Bojana Perko
Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede uvoza kave, glede na to da ste to dali skozi. Res, da je od tega preteklo že kar nekaj časa, me vseeno zanima ali je zakonodaja glede uvoza kave še vedno enaka? Kakšne inšpekcije ste morali opraviti in kakšna dovoljenja pridobiti? Kolikor sem sama seznanjena, so mi na Carinskem uradu rekli, da ni nobene prepovedi ali komplikacij pri uvozu kave v Slovenijo. Mogoče pa sem kaj pozabila vprašati ali pa so mi še kaj pozabili povedati. Zato vas vprašam, če ste še kaj v teh vodah, in slučajno veste ali je vse to potrebno opraviti tudi v današnji Sloveniji?
Najlepša hvala za odgovor.
LP
  • Stran
  •   
  • 1
  • 2
  • 3
na vrh