Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Prevaranti
Zadnje čase veliko berem o takšnih ali drugačnih prevarantih. Prevaranti nas lahko ogromno naučijo o psihologiji prodaje. Zadnja dva, ki sem ju ujel na ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Davki, davki, davki ...
Obujamo spomine
Komentarji:   1 22.11.2007
Verjeli ali ne, ampak že nekajkrat se mi je zgodilo, da so me ljudje čisto resno vprašali, ali sem si svoj priimek sam izmislili. Če sem se pisal drugače in si potem priimek spremenil v Lisac … Ne, ne dragi moji. Od vedno sem Lisac.

S pomočjo dr. Stanislava Južniča smo malo pobrskali po zgodovini mojih prednikov. Zaenkrat smo prišli do 1608 leta. Ja, kar dolgo smo že tukaj. :)

Veste, kaj ostane za ljudmi po toliko časa? Praktično edini zapisi, ki jih je o mojih prednikih možno najti, so zapisi o davkih, ki so jih plačali.

davki

Kot vidite (ja vem, pisava ni ravno sodobna, jezik tudi ni ravno ta, ki ste ga vajeni), so moji predniki leta 1786 plačevali desetino cerkvi, graščaku so dali tretjino žita, desetino čebel (verjetno medu :), desetino ovac, 2 kupljenka prosa in 10 cehulj prediva.

Danes za davke dajemo veliko več, kot smo včasih. Je pa tudi res, da so ceste malo boljše, kot so bile, pa danes smo vsi pismeni, takrat pa so bili pismeni samo graščak, njegov pisar in župnik, pa zdravstvo je tudi v malo boljšem stanju.

Dodaj komentar


Komentarji:

25.11.2007 @ 21:07 Lovro
No, zdaj vemo... Tudi zame včasih mislijo podobno... Ni mi jasno, zakaj se nekdo ne bi čisto normalno imenoval Lovro ali pisal Lisac?
na vrh