Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Vsak upor proti vladarju Covidu XIX. je nesmiseln
Zakaj se korone še dolgo ne bomo rešili? Kratek esej na temo delovanja države in vaše vloge pri vsem skupaj Kdor razmišlja z lastno glavo, kaj hitro ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Return On Investment - ROI
Dnevnik guruja
Komentarji:   2 25.09.2007
Kratica ROI pomeni Return On Investment. Gre za razmerje med vloženim denarjem in zaslužkom, ki ga vloženi denar prinese. Če recimo vložite svoje težko prigarane evre v golf palico, recimo da plačate za palico 300 evrov, in v letu dni so to palico zaslužite 30 evrov, potem ste imeli s palico 10% letni donos (30/300=10).

Jasno, da je pri golf palicah ROI zelo nizek … Razen, če ste morda Tiger Woods. Obstaja pa ena palica, ki zna imeti dokaj visok donos.

golfpalica

V nedeljo sem po 7 ali osmih letih spet igral golf. Na poti na Poljsko smo se ustavili na golf igrišču v Avstriji. Pa, da ne boste mislili, da mi je šlo slabo. V 7 letih sem pozabil vse slabe udarce in igral sem kar dobro. Vse je v glavi …

Presenečenje pa sta mi pripravila kolega, ko sta ob edinem jezercu iz torb izvlekla zanimivi palici. Teleskopski palici za pobiranje žogic iz vode! Golf je v 7 letih res napredoval. Končno so začeli prodajati palico, ki ima dober ROI – Return On Investment. Si predstavljate koliko žogic lahko s to palico naberete in koliko lahko zaslužite?
Golfisti so dobri kupci. Nikoli jim ni škoda denarja za palico s katero bodo udarili dlje. Tale ribiška palica, pa očitno tudi ne sme manjkati v torbi nobenega golfista, ki da kaj na dober ROI.

Komentarji:

25.09.2007 @ 11:26 David
Super dober ROI imaš, če ujameš zlato ribico, ki ti zpolni skrite želje.
28.09.2007 @ 10:42 Janko Samo Kolenc
Če ima žogica tiskan logotip podjetja in prispeva k večji vidnosti blagovne znamke, potem ROI ni tako dober :)
na vrh