Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Another drink?
Pravkar sem se vrnil z marketinškega križarjenja po Karibih. Malo sem predaval, malo pa sem užival v toplem karibskem vremenu. In v tem uživaškem delu ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Avtonorija
Dnevnik guruja
Komentarji:   10 24.10.2006

Mislite, da bodo tekmovalci ostali v avtu do skrajnega roka, 28. oktobra torej?

Če za norce, ki sedijo v City parku zaprti v stoenki že od 2. oktobra, še niste slišali, si jih lahko v živo ogledate na http://www.radioekspres.si/avtonorija/

Ponavljam vprašanje, mislite, da bodo do skrajnega roka, tj. 28. oktobra, zdržali vsi trije?

Jaz stavim, da bodo. Napovedujem, da bodo.

Pa veste, zakaj?


Zato, ker imajo rok. Zato, ker imajo cilj.

Mnogi v poslu in življenju ne uspejo, ker si niso (ali pa ker jim niso) postavili ciljev in rokov. Jaz imam kar nekaj odličnih študentov, ki so opravili vse izpite v roku, diplomo pa pišejo že več let. Ker si za diplomo niso postavili roka …

Veste, zakaj danes tole berete?

Zato, ker je imela vaša mama rok. Zelo natančno določen devetmesečni rok. Če ga ne bi imela, vi tega ne bi brali. Porod je boleča zadeva in marsikatera mama bi ga raje odložila, če ne bi bilo neizogibnega roka.

Skratka, za vsako stvar v poslu in življenju si postavite rok. Natančno določen cilj, opremljen z rokom. Naredili boste veliko več in hitreje.

Dodaj komentar


Komentarji:

24.10.2006 @ 22:18 Saša
Pa še nekaj, ko si postavljaš cilj, naj ne bo zastavljen v prihodnjiku. Npr. novembra 2006 bom diplomiral ali do decembra 2006 bom shujšal.Cilj si moraš zastaviti v sedanjiku. 30. novembra sem diplomirani ekonomist, strojnik.... Ali pa 20 decembra imam 55 kg. S tem cilj že vidiš in ga ponotranjiš, se identificiraš z novim stanjem.
lp in čestitke k blogu
24.10.2006 @ 22:41 Komar
Drži, roki so zelo pomembni. Ampak, ne smemo pozabiti prioritet. In vsi, ki že več let pišemo diplome ves čas dajemo prednost opravilom, ki se zdijo bolj nujna. V tistem trenutku. In tako rok za diplomo odmikamo... Vmes pa garamo za napačne cilje. In to celo vemo! Torej, tudi prioritete, ne samo roki!
Želim še veliko dobrih idej in lep pozdrav
25.10.2006 @ 00:00 Irena
Rok je pomemben v vsakodnevnem življenju, povsod. Če si naložimo slučajno preveč, postavimo prioritete. Dobro si je vzeti vsaj nekaj minut tudi za stvari, ki jih ne maramo. Vedno velja pregovor - Kar je treba, ni težko. To velja povsod, tudi pri pisanju diplomske naloge, ko dobiš prijazno pismo profesorja, ki te opozori, da ti manjka samo še diploma. Potem dobiš voljo in zalet, da napišeš dispozicijo... Ko ti potrdijo temo in naslov, dobiš voljo za pisanje in potrudiš se, da je naloga dobra, da dobiš čimvišjo oceno ...
Če ne bi bilo po sebi razumljivih vsakodnevnih obveznosti, bi bil kaos. Tega se ne zavedamo, saj je samo po sebi razumljivo...
25.10.2006 @ 02:42 Lovro Muzenic
Tocno pred 6 - imi leti sva (dve sezoni) z Norim Marijanom na dveh radijskih postajah vodila tedenski radijski show RadioNorija, ena je bila v Ljubljani, nekdo je ocitno poslusal. Radijska postaja ni imela jajc, da oddajo nadgradimo in primerno zreklamiramo. Glede na to, da so za PR in marketing tam stali tocno doloceni ljudje, mislim, da sem jim svoj minus ze podelil... Se eno stvar so mi s takratnega radia Gama (zdaj Ekspres) na hitro skopirali, isti ljudje?
25.10.2006 @ 08:01 Leben
Priporocljivo je vsako jutro zjutraj "pojesti zabo" (eat the frog, recejo v Ameriki) - opraviti najprej tisto, kar nam mje najbolj zoprno. tak pristop da cloveku dober obcutek produktivnosti in - dvigne mu samozavest. Vse ostalo je potem tekom dneva "mala malica"! :-) Pri hrani pa svetujem obratni pristop - najprej pojej tisto, kar imas najraje - ostalo boste potem praviloma pustili na krozniku - dobro za linijo :-))
25.10.2006 @ 08:20 Zoran
Določanje rokov je izjemno pomembno. Prav tako je pomembno, da si določimo kratkoročne in dolgoročne cilje. Za nas študente je kratkoročni cilj uspešno opravljen izpit, dolgoročni pa letnik ali diploma. Cilji morajo biti realni - dosegljivi.
25.10.2006 @ 08:48 tina
Že res, da si je dobro zastaviti roke. Je pa potrebno veliko samodiscipline, da se teh rokov potem tudi držimo. Sploh če je zadeva bolj dolgoročne narave in če smo obljubo dali samo sebi. Če bi si "vaši" fantje rekli, da ostanejo do 28. oktobra in tega ne bi nikomur povedali, bi obstajala veliko manjša možnost za dosego cilja, kot v primeru, ko o tem vsem povejo.
25.10.2006 @ 09:41 Nataša
Pozdravljam idejo - od mojega zadnjega opravljenega izpita na faksu pa do zagovora diplome je minilo natanko 2 dni manj kot 4,5 leta. Brez kakega posebnega roka - ker ni bilo nujno, ker sem imela službo, kjer z diplomo ne morem zaslužiti nič več, ker mi nihče ni težil - skratka, ker nisem imela roka. Vse izpite sem delala na rok, 95% v prvem roku, diploma pa je ostajala, ostajala.
Sem se pa it te izkušnje nekaj naučila in si večkrat postavim kak rok odslej, čeprav priznam, da je veliko bolj učinkovito, če ti ga postavijo drugi!
LP, Nataša
25.10.2006 @ 10:26 Monika
Se popolnoma strinjam in tudi jaz mislim da je važno da si postaviš za vsako zadevo ki se je lotiš cilj, saj brez tega stalno odlašaš in prelagaš, na koncu pa te lahko vse mine in rezultata ni. Cilj natančno določiš in ga opremiš z datumom in nekam prilimaš, da ga vsak dan vidiš, tako ga boš nedvomno dosegel!
25.10.2006 @ 11:22 Robert
Se popolnoma strinjam z Natašo: najlepše je, če ti roke postavijo drugi. Če ti delodajalec postavi pogoj, da diplomiraš, preden te bo zaposlil za nedoločen čas, se zagotovo potrudiš. Preverjeno v praksi.
na vrh