Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Kaj bi lahko rešilo Janeza Vajkarda Valvasorja pred bankrotom?
Ste vedeli, da je Janez Vajkard Valvasor poslal letak na več kot 300 različnih naslovov, dobil pa je le 9 pozitivnih odgovorov? Preberite, kaj je ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Kreativni oblikovalec
Dnevnik guruja
Komentarji:   10 21.03.2007

Včeraj sem predaval v predavalnici G na v stavbi Gospodarske zbornice. Lepa stavba, lepe predavalnice.

Med odmorom sem šel na stranišče. Na vratih sem zagledal tole:

wc

In sem bil v dvomih ... Sem pravega spola, da vstopim skozi ta vrata? Potem sem šel še do sosednjih vrat in s primerjalno analizo ugotovil katera vrata naj bi bila zame.

Potem sem o zadevi vprašal udeležence predavanja. Od 22 vprašanih samo dva nista bila v dvomih, vsi ostali smo imeli isti problem. Nismo vedeli, ali gre za oznako moškega ali ženskega stranišča.

Lepo je, da je lepo, ampak bolj pomembno je, da deluje, da opravlja osnovno funkcijo. To še posebno velja za oglase. Prodajati morajo, če so povrhu vsega še lepi in zabavni toliko bolje. Ampak najprej mora dober oglas prodajati! 


Komentarji:

21.03.2007 @ 14:11 Neuro
Vas je pri tem znaku nekaj motilo. Mene ni in sem potem jaz čudno gledal damo, ki je vstopila za mano (seveda nisem opazil, da v stranišču ni pisoarjev). Zadevo sem si razjasnil šele ob naslednjem obisku GZS.
Kriv je pa itak Vuga :D
21.03.2007 @ 15:06 Sasa
Dragi moji gospodje,
Se absolutno strinjam, da je treba oznake zapisati čimbolj jasno in "glasno", ampak tukaj se ja vidi, da ima tale glavica kiklco, a ni tako? Moda se pač menja in enkrat so kiklce bolj na zvonec, drugič pa malce bolj ozke, kot je tale. Kakšen znak pa bi vas prepričal, da gre za žensko ali moškega? Še kakšna dva krogca zgoraj in en pravokotnik spodaj? :)
21.03.2007 @ 17:41 Roman
Takšne težave so precej pogoste. V Kratochwilu BTC imajo naprimer na vratih narisane stare zgubane obraze, za katere je na prvi pogled težko določiti spol. Stare mame, ki so prišle za mano so napako ugotovile med ogledi pisoarjev.
Prav tako so slabe oznake v Celici, kjer so dizajnerji upoštevali vse drugo, kot funkcionalnost. No... mlade punčke v moškem "veceju" se niso pustile motit. Kadeči se zvitki so pač pomembnejši.
lp
21.03.2007 @ 18:57 Super Tine
Mogoče pa je ta "čuden" znak le marketingška poteza, s katero je namerno doseženo komuniciranje na določenem nivoju, ki posledično privede na funkcionalnost, storitve in omenjanje lepe stavbe GZ.
Mogoče pa ne..
=D
22.03.2007 @ 09:00 Miha
Dragi Sasa,
ne vem ce si ze videl te WC-je v gospodarskem, ampak zraven je potrebno dodati še, da ni nikjer oznake za WC. Ta znak je edini. In verjetno se strinjava, da tudi ti sprašuješ ali ta znak predstavlja kiklco? :)
22.03.2007 @ 09:01 ervinator
To je priložnost, da se brez zadrege zmotiš.
22.03.2007 @ 10:18 Aleš Lisac
Aja, samo še to, med 22 udeleženci mojega predavanje je bilo 19 žensk. Kot rečeno, praktično nobena ni ugotovila, da gre za krilo, oz. oznako ženskega stranišča. Ampak stranišče človek prej ali slej najde ... Pri oglasih, ki niso jasni, pa mirno ne reagiraš, spregledaš, ne opaziš ...
22.03.2007 @ 14:30 Saša - Saška
Dragi Miha,
Ker sama nosim kiklce in ne hlačke, kot si pomotoma mislil, sem v tem primeru dojela za kaj gre ...ampak po bitki smo generali vsi ...in tokrat jaz vidim le slikico in zraven je še razloženo ...tako, da je kar težko ne dojeti ...ampak v praksi bi pa tudi jaz morda zavila med hlačkarje.
23.03.2007 @ 11:00 Miha
Draga Saša,

se opravičujem za napako, ki kar kliče po tem, da niso vse stvari jasne:) Še enkrat opravičilo.
27.03.2007 @ 07:12 Saška
Miha,
Opravičilo sprejeto. Sicer pa na izkušnjah in napakah se najlaže učimo - od sedaj naprej sem na vseh blogih Saška in nihče me več ne poriva v moške WCje :)
na vrh