Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Prevaranti
Zadnje čase veliko berem o takšnih ali drugačnih prevarantih. Prevaranti nas lahko ogromno naučijo o psihologiji prodaje. Zadnja dva, ki sem ju ujel na ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Novi ali stari oglasi?
Marketing
Komentarji:   2 15.03.2007

So bili oglasi včasih boljši ali slabši kot danes? So včasih (recimo leta 1880) bolj jasno povedali zakaj se splača kupiti določeno zdravilo?

pervivo

Katere bolezni zdravi Pervivo?

revmatizem

Nobenega dvoma ni, da Bassorin pomaga zoper revmatizem.

radio

Radio Balsam pa vas reši kurjih očes.

Dober oglas je tisti, ki natančno razloži koristi izdelka za stranko. Ste opazili pričanje bolniške sestre Alojzije (strokovna avtoriteta!), v oglasu za Radio Balsam? Ste opazili, da je Bassorin edino sredstvo te vrste, ki ga je odobril cesar Fran Josip I.?

No povejte, je bolj prepričljiv oglas za Pervivo, objavljen včeraj, ali precej starejša oglasa za Radio Balsam in Bassorin?


Komentarji:

15.03.2007 @ 13:49 Robert Terčelj-Schweizer
Pozdravljeni gospod mag.Lisac in vsi bralci tega bloga!

Vprašanje kateri oglas je boljši – oba stara oglasa ali Pervivo, je bolj retorične narave, saj s stališča praktične informacije uporabniku ni dileme – stara oglasa se znatno bolje odrežeta. Ker sem naši oblikovalki podal praktično vsa tekstualna izhodišča za oglas Pervivo, prevzemam zanj seveda tudi vso odgovornost :). Sledi torej vprašanje: zakaj potem tak oglas objavljamo? Odgovor se skriva v sedanji ureditvi oglaševanja zdravil (Pervivo je registrirano zdravilo) nad katerim bdi Agencija za zdravila in Pravilnik o oglaševanju zdravil in medicinskih pripomočkov. Zaradi etičnih razlog je ta zelo tog, pusti omejeno možnost komunikacije in med drugim pričevanja uporabnikov zaradi možnosti napačne samodiagnoze niso dovoljena. V starih časih, kot vidimo, je bilo to bolj liberalno.
Sedaj velja, da se moraš kot imetnik dovoljenja za promet držati uradno odobrenih tekstov iz navodil za uporabo, tudi nabor medijev in način podajanja informacije naj bi bila omejena. Resnici na ljubo je veliko omejitev Pravilnika smiselnih, saj gre za zdravila. Vendarle –praktični pristopi morajo veljati tudi za nas. Ščepec kreativnosti nam torej v bodoče pri oglaševanju zdravil ne bo škodil, kaj ne ;)

Lep dan še naprej!

Robert Terčelj-Schweizer
Farmedica d.o.o.
15.03.2007 @ 18:59 Aleš Lisac
Robert, najlepša hvala za komentar. Zelo poučno za vse bralce bloga! Res je, moje vprašanje je bolj retorične narave ... Vseeno bi morda lahko v vašem oglasu malo bolj nazorno namignili za kaj pri Pervivu gre. Eden od načinov kako prehiteti konkurenco je, da narediš seznam vseh pravil (napisanih in nenapisanih), ki veljajo v določeni panogi, potem pa se odločiš katero pravilo boš prekršil - jasno, da paziš na moralo in etiko in gledaš, da te ne zaprejo ... :)
Še enkrat hvala za komentar, res sem vesel, da ste se oglasili.
na vrh